пʼятниця, 09 липня 2010 06:21

П"ять способів полегшити біль

 

1. Накладати на шкіру суміш алое та кропиви. Цей спосіб радить 27-річна Дарина Сомова з Вінниці. Вона обгоріла на вихідних, коли допомагала батькам згрібати сіно.

Спина була червона, горіла. Сусідка, як побачила, аж сплеснула. Сказала, перемолоти на м"ясорубці два-три великі листки алое. Вони мають добру зволожувальну дію. Змішати їх із кропивою. Пучок її листя ошпарити і теж перемолоти. Додати збитий яєчний білок. Масу накласти на місця опіків, зняти за півгодини. Допомогло одразу.

2. Прикладати компрес із чаю. Міняти бинти кожні 15–20 хв. Чай має бути міцним, чорним і несолодким. Для компресу підійде також натерта сира картопля. Її прикладають до шкіри і тримають, доки не висохне.

3. Маститися сметаною чи кислим молоком. Ці продукти пом"якшують шкіру.

— Домашнє молоко містить більше жиру, аніж куповане, тому ефективніше, — каже вінницький лікар-терапевт Наталя Доценко. — У жодному разі не можна маститися вершковим маслом чи олією. Під ними шкіра не дихає.

4. Використовуйте термальну воду, — радить косметолог центру краси "Аврора" у Івано-Франківську 35-річна Вікторія Брязгіна. — У ній багато мінеральних солей та мікроелементів. Це прискорює загоєння, зволожує шкіру. Обпечені місця зрошуйте щопівгодини. Воду продають в аптеках.

5. Із медичних препаратів допоможе "Пантенол". Він буває у вигляді аерозолів та кремів. Використовують знеболювальне двічі-тричі на добу. Дієвий також крем пантестін. Його можна змішувати із кремом для тіла і зволожувати шкіру.

Зараз ви читаєте новину «П"ять способів полегшити біль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути