Ексклюзиви
четвер, 05 жовтня 2006 16:23

Пульс тіла людини розкаже про недуги

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Краніосакральний терапевт Віра Стриж оглядає семирічного пацієнта  Олега
Краніосакральний терапевт Віра Стриж оглядає семирічного пацієнта Олега

Лікар Віра Стриж, 45 років, працює краніосакральним терапевтом ("краніон" — череп, "сакрум" — крижі). Каже, її завжди цікавила здатність організму до самозцілення. Коли ж з"явилася можливість дізнатися про це більше, пішла на курси, які проводили спеціалісти зі Швейцарії.

— Це були перші курси в Україні, в 1999 році, — пригадує Віра Олександрівна. — Суть цього методу в тому, що окрім серцебиття і пульсації крові, в організмі є ще один ритм — краніосакральний. Він виникає, бо тіло рівномірно стискається та розширюється між черепом та крижами.

Ритм відчувається по-різному. Там, де є хвороба, "пульс" не прощупується. Лікар проводить руками по тілу від пальців на ногах до голови, зупиняється на стопах, колінах, тазі, плечах. Долоні відчувають "згусток-застій" — це і є хвороба. На уражене місце згори й знизу терапевт кладе руки, щоб прослухати його.

Жінка втратила голос через параліч нервів гортані

— Я не впливаю на людину, нічого їй не передаю, не забираю, — розповідає лікар. — У цьому відмінність краніосакрального методу від мануального (дія на активні точки: прогрівання, натискання, голковколювання). Я не екстрасенс, а лікар, який спирається на глибокі знання анатомії й фізіології людини. Зупиняючись над хворим місцем, я лише вказую організмові: ось недуга, лікуй її.

Тоді починають працювати захисні системи — ендокринна та імунна. Найкраще ця терапія виявляє кісткові та неврологічні хвороби: недоліковані травми і переломи, забої, вивихи, мікророзтягнення, парези (ослаблення рухів, частковий параліч), стреси, дитячі страхи (як наслідки травм та патологій вагітності).

— Діти, які на першому році життя пройшли кілька сеансів терапії, краще розвиваються, спокійніші за однолітків, не потребують цілодобового нагляду мами, добре сплять.

Лікування знімає і післяопераційні лімфостази (після вирізання пухлини грудей виникає застій лімфи і набряки). Щоб пришвидшити одужання, терапію використовують разом із медикаментами.

— Звичайно ми працюємо не з усіма травмами, — пояснює пані Стриж. — Якщо у людини перелом — треба накладати гіпс. Бо це грубе порушення цілісності кістки.

Найчастіше по допомогу звертаються ті, хто лікується вже не перший рік, а також спортсмени. Останні замолоду не звертають уваги на мікротравми, а з часом починаються так звані болі "на дощ".

— Гострі стани знімаю за три-чотири сеанси, з хронічними доведеться працювати все життя.

Стриж розповіла про жінку, яка втратила голос через параліч нервів гортані. Хвора  була керівником відділу і мала багато телефонних розмов.

— Через хворобу пацієнтка не могла спілкуватися. Її тихий шепіт було важко розібрати, — говорить Віра Олександрівна. — Вона лікувалася протягом чотирьох місяців: уколами, таблетками, масажами, голодуванням, їй ставили голки. Але голос не вертався.

Терапевт провела чотири сеанси, за два тижні. І у жінки почали "прорізуватися" перші звуки. Через два місяці вона знову прийшла на прийом і вже розбірливо говорила.

— Під час краніосакральної терапії внутрішні резервні сили запустилися і цього вистачило, щоб протягом двох місяців організм вилікувався. Та жінка знову керує відділом.

Зараз ви читаєте новину «Пульс тіла людини розкаже про недуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути