Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 06:15

Прищами обсипає через застій у кишечнику

Автор: фото З САЙТА WWW.mather2beauty.ru
  Через дисбактеріоз організм наповнюється токсинами. Порушується робота нирок, печінки. Страждає шкіра
Через дисбактеріоз організм наповнюється токсинами. Порушується робота нирок, печінки. Страждає шкіра

— У животі бурчить у непідходящі моменти. Здуває так, що талії не видно. Й важко на шлунку, — каже про недугу студентка київського вузу Антоніна Шаманська, 19 років. — Пила таблетки від здуття, чистила кишечник, старалася менше їсти. Лікар студентської поліклініки сказав, що у мене через стреси, життя на булочках та каві порушилася мікрофлора організму. Почалися застій і гниття їжі в кишечнику.

Через це часто обсипає прищами лице. Бувають запори й проноси. Підвищуються сонливість і втома, навіть вранці. Болить голова. З'являється неприємний запах з рота. Загострення припадає на весну та осінь.

— В організмі людини живе понад 500 видів мікроорганізмів. Вони травлять їжу, регулюють роботу кишечника, захищають від інфекцій. У кожної людини свій набір мікроорганізмів. Якщо у мікрофлорі кишечника якоїсь із корисних бактерій стає менше, її місце заступають хвороботворні. Починає розвиватися дисбактеріоз, — розповідає 48-річна Тетяна Власенко, гастроентеролог київської лікарні. — Хворий худне, знесилюється, під час травлення відчуває печіння, гострі приступи болю. Відновлення може тривати до року.

Мікрофлору відновлюють ліками та кисломолочними продуктами, які насичені корисними бактеріями. Дієтолог Максим Книш, 32 роки, радить восени більше їсти кисломолочних продуктів. За їх допомогою організм регулює співвідношення бактерій.

— Очищують й оздоровлюють організм тільки живі кисломолочні продукти. Такі, в яких є молочнокислі та біфідобактерії, — говорить Максим Книш. — Вони зменшують кількість бактерій, які сприяють бродінню й загниванню їжі.

Через недугу організм наповнюється токсинами й отруюється зсередини. Порушується робота нирок, печінки.

— Таким пацієнтам рекомендую кисломолочні продукти на основі бактеріальних заквасок домашнього приготування. Вони свіжі, живі, без консервантів. VIVO — одна з таких заквасок. Аналізи сечі показують, що гниття припиняється за два тижні вживання кисломолочних продуктів на її основі.

Захворювання також лікують медичними препаратами.

— Лікарські засоби менш дієві, ніж живі бактерії. В одній капсулі чи пігулці активних бактерій стільки, як в одному грамі кисломолочного продукту на основі закваски VIVO.

Кисломолочні продукти домашнього приготування на основі закваски збалансовують мікрофлору кишечника. Насичують організм вітамінами, амінокислотами й іншими необхідними йому елементами.

1,5

кілограма мікроорганізмів живуть у шлунково-кишковому тракті людини.

 

Біфідобактерій багато у довгожителів

У здоровій мікрофлорі кишечника переважають лакто- і біфідобактерії. Їх багато у людей на Кавказі. Цю особливість пов'язують із феноменом довголіття нації. У кавказців кількість лактобактерій з віком не зменшується. Навіть у людей старших за 95 років мікрофлора зберігає свій баланс.

 

Зараз ви читаєте новину «Прищами обсипає через застій у кишечнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути