За тиждень, коли грипує, людина втрачає річний запас сил. Після хвороби довго відчуває слабкість.
— Молоді здорові люди цілковито відновлюються за тиждень. Літні, буває, хворіють ще місяць, — розповідає терапевт Івано-Франківської міської поліклініки №3 Стефанія Скрипник.
Радить пацієнтам не братися до важкої роботи.
— Щодня випивайте хоча б горня курячого бульйону. Він допомагає організму боротися із бактеріями та відновлювати сили. Корисний також для серця, яке під час хвороби перетрудилося. У цей час особливо відчутна втрата білків, тому треба їсти нежирне м'ясо, сою, квасолю, горіхи та рибу.
Щоб відновити імунні клітини крові, потрібні залізо та цинк. Вони є в м'ясі, печінці, крупах. Корисні ананаси, банани, манго.
— Тим, хто переніс важку форму грипу, раджу приготувати універсальну суміш, в якій є все конче потрібне. Візьміть по 300 грамів волоських почищених горіхів, кураги та родзинок, два лимони з цедрою. Перемеліть на м'ясорубці і додайте 300 грамів меду.
При грипі треба багато пити чаю з малиною та медом, трав'яних узварів. Тепле молоко з маслом і медом ефективне як відхаркувальний засіб.
Коментарі