середа, 16 лютого 2011 04:45

"Після душу Шарко фігурка стає струнка і ладненька"

Автор: фото: Анатолій Татарський
  Андрій Шаблій робить антицелюлітний масаж Шаку львів’янці Валентині Юник
Андрій Шаблій робить антицелюлітний масаж Шаку львів’янці Валентині Юник

"Ура-а! Ще мінус півкілограма. А за 2,5 тижня попрощалася з 7 кілограмами", — каже 26-річна Дарина Лишко. Вона стоїть на вагах у масажному салоні "Кожум'яка" на околиці Львова. За місяць хоче скинути 12 кг. Для неї тут розробили місячний курс косметологічних процедур для корекції ваги.

— Після других пологів поправилася на 20 кілограмів, — додає. — Мусила ходити в тому ж одязі, що й під час вагітності. Решта речей не налазили. Відмовилася від хліба, цукру, сиділа на воді, гречці та овочах. Схудла на 4 кілограми, і все — вага зупинилася.

Сестра порадила пройти курс масажу.

У масажному салоні "Кожум'яка" працюють фіто-  та кріосауна, душ Шарко, пропонують масажі. Кажуть, у комплексі ці процедури найефективніші для схуднення.

— Перший блок процедур починаємо з підготовки шкіри, — каже Андрій Шаблій, 31 рік, власник салону. — Спочатку наношу скраб на проблемні місця. Так знімаємо відмерлі клітини. Удома це можна робити самому. Узяти готовий скраб чи приготувати з морської солі або заварної кави. Потім на тіло наношу мінеральні грязі на 40 хвилин. Якщо жінка має початкову стадію варикозу, то кориснішими будуть охолоджуючі аплікації, вони тренують капіляри. Ці процедури підготують шкіру, очистять потові залози, відкриють пори.

Через день Дарині призначали по дві-три процедури. Чергували душ Шарко, фітосауну, ручний і роликовий масажі.

— Жінкам особливо подобаються водні процедури, — додає Андрій. — Скажімо душ Шарко тонізує, тіло підтягує, фігурка стає струнка і ладненька.

— Ніколи не думала, що худнути буде так легко і приємно, — Дарина сидить у фітосауні. Видно лише голову над дерев'яною коробкою. Процедура триває 20 хв. Перші 10 хв. тіло прогрівають сухим теплом. Потім у бочку надходить пара з ефірними оліями. — Це ж не три кола по стадіону чи 100 віджимань. Та й ціна мені підходить, за тиждень набігає в межах 500 гривень. Ми влітку в Туреччині були, то я за годину їхньої сауни з масажем заплатила 260 гривень.

У салоні кажуть, що серед їхніх клієнтів 95% жінок від 18 до 45 років. Чоловіки здебільшого приходять лише на масаж, частіше через проблеми з хребтом. Огрядних клієнтів більшає взимку.

— Із початку лютого в нас аншлаг, — каже Андрій Шаблій. — До кінця серпня працюємо з ранку до вечора з одним вихідним.

10 років у середньому проводить жінка на дієтах для схуднення. Обмежують себе в їжі принаймні двічі на рік. Найчастіше сідають на дієту в березні.

28 000 дієт для коригування ваги відомо у світі. Найпопулярніші — білкові, овочеві та молочні. Експрес-дієти розраховані на три-п'ять днів, довготривалі — три-чотири тижні.

П'ять порад для схуднення від Андрія Шаблія

1. Раціон харчування на 50% мають складати фрукти, овочі та свіжі салати. Відмовитися від солодощів і випічки.

2. Пити не менше 2 л води на добу. Найкраще за 15 хв. до прийому їжі та через 40 хв. після.

3. Їсти менше, але частіше. Три основні прийоми їжі і три перекушування — оптимальний варіант. За 4 год. до сну або після 18.00 не їсти.

4. Займатися фізкультурою. Найкраще жир спалює біг, швидка хода, їзда на велосипеді та плавання.

5. Не зловживати монодієтами. Популярні білкові або низьковуглеводні дієти приводять до серйозних порушень обміну речовин. Після них вага завжди повертається.

Зараз ви читаєте новину «"Після душу Шарко фігурка стає струнка і ладненька"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути