понеділок, 27 листопада 2017 05:50

Паразити провокують сезонні застуди

Автор: www.genesis.pgsitecore.com
  Глисти руйнують усю імунну систему людини. Тоді організм не може опиратися інфекції
Глисти руйнують усю імунну систему людини. Тоді організм не може опиратися інфекції

— Люди восени хворіють не лише через похолодання, а й через паразитів. Вони є майже в кожного українця, — каже 31-річний Микола Грицик, столичний паразитолог. — Людина відчуває слабкість, дискомфорт. Списує це на брак вітамінів чи перевтому. Глисти руйнують усю імунну систему людини.

Згідно з даними досліджень, паразити провокують 80% усіх захворювань. Можуть жити в організмі від кількох місяців до кількох років. Труїтимуть його. Людина кашлятиме й лікуватиме застуду, насправді ж у легенях поселилися глисти. Згодом вони звідти переміщуються, а хворі думають, що допоміг сироп від кашлю.

— Нещодавно приходила 9-річна Оленка. Часто хворіла на застуду із нежитем, температурою, кашлем. Лікували протизапальними препаратами, антибіотиками, але покращення тривало недовго. Потім починалося все спочатку. Зробили аналізи і знайшли гельмінтів.

Часто люди не знають, як виявити глистів.

— Якщо за аналізом калу їх не знайшли, це не означає, що паразитів немає. Слід зробити аналіз крові на антитіла. Коли в людини слабкий імунітет, антитіла можуть і не вироблятися. Тоді потрібна комп'ютерна діагностика. Датчики покажуть, чи є в тілі паразити.

Для аналізу на глисти здають мокроту, кал чи кров. В організм яйця паразитів потрапляють через брудні руки, немиті овочі й фрукти. З них виходять личинки. Через кров проникають у легені й печінку. За два місяці самиця починає відкладати яйця, що виділяються з калом.

Для очищення організму призначають протиглистний препарат. Але ліки на основі хімічних сполук можуть зашкодити. Слід також пити розведений водою яблучний оцет або сік квашеної капусти. Соки кислих фруктів — по склянці тричі на день. Непридатне середовище для глистів створюють насіння гарбуза, часник, трав'яні відвари. Також існують альтернативні методи позбавлення від паразитів.

Зараз ви читаєте новину «Паразити провокують сезонні застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути