понеділок, 22 травня 2006 15:10

Пацієнти скаржаться на гінекологів

До Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів найчастіше звертаються з Києва, центральних та східних областей. Люди скаржаться на лікарську недбалість, неправильно прописані пігулки, народних лікарів і цікавляться пільгами.

— Торік пацієнти були незадоволені роботою стоматологів, — розповідає Людмила Солоп, 23 роки, керівник юридичного департаменту Ради. — Цього року — гінекологів-хірургів. Або не долікували, або не те вирізали. А от про пільги часто розпитують онкохворі.

Щоденно у Раді приймають до десяти дзвінків (після виходу статті в газеті чи передачі на телебаченні — 50–60). Консультація — це первинна ланка допомоги. Якщо ж необхідна порада юриста, просять вислати матеріали листом чи прийти до офісу.

— Кияни можуть отримати безкоштовну юридичну підтримку, коли справа доходить до суду, — пояснює пані Людмила. — На жаль, у регіонах представництв ми не маємо, тому людям доводиться наймати юристів.

Каже, адвокати неохоче беруться за медичні справи. Бо вони довготривалі (2–3 роки) і часто бувають програшні: лікарі покривають одне одного, переписують історії хвороби, навіть медичну картку пацієнта.




Як знайти?


Всеукраїнська рада захисту прав та безпеки пацієнтів розташована у Києві на вул. Л. Первомайського, 9а, кв. 5. Тел.: (044) 325 65 87, 599 75 12 (із 9.00 до 18.00)

Зараз ви читаєте новину «Пацієнти скаржаться на гінекологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути