середа, 26 січня 2011 06:45

Від високих підборів з'являється целюліт

— Високі підбори жінкам не варто носити до 20 років. Доки не сформуються кісткова система та органи малого таза, — каже столичний терапевт Людмила Очкан, 47 років. — Ходіння на високому може призвести до зсуву матки, що стане причиною викиднів і передчасних пологів.

Під час ходіння на високих каблуках центр ваги зміщується, посилюється тиск на хребет. Найбільше навантаження йде на шийний відділ. Від цього болить голова, "скаче" тиск.

— Часте ходіння на шпильках призводить до зміщення хребців таза, викривлення хребта. З'являються запальні процеси травної системи. У дорослому віці зловживання підборами призводить до перенапруження м'язів на ногах, розширення вен, целюліту. Від туфель із довгими носками викривляються великі пальці ніг, а від постійного тиску на п'яти з'являються шпори.

Безпечний каблук має бути заввишки до 5 см.

— Важливо, аби стопа у взутті повністю лежала. За потреби купіть супінаторні устілки. 10-сантиметрові підбори можна носити лише кілька годин на день. Постійно змінюйте висоту, чергуйте туфлі на каблуках із кросівками. На роботі краще перевзувайтеся.

Зараз ви читаєте новину «Від високих підборів з'являється целюліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути