понеділок, 10 вересня 2012 00:30

Від пухлини в мозку болить голова

 

Після 45 років зростає ризик захворіти на рак мозку. З віком в організмі накопичується радіаційне випромінювання, хімічні й отруйні речовини. На здоров'я негативно впливають  електромагнітні хвилі, які йдуть від мобільних телефонів, мікрохвильових печей й іншої техніки, хоча прямий зв'язок із використанням людиною електроніки та пухлинами мозку не доведено. Лікування недуги ускладнює пізнє виявлення новоутворень.

— Болить голова, падає зір, відчувається слабкість. Це можуть бути перші симптоми пухлини у мозку, а людина думає, що втомилась, перепрацювала. Дотягує до тієї стадії, коли вже важко врятувати,— каже директор Міжнародного центру нейрохірургії Ігор Курілець.

Радить звертати увагу на самопочуття вранці. Про наявність пухлини в мозку може свідчити головний біль після сну. Безпричинна нудота, запаморочення, судоми — це теж сигнали для обстеження.

— Пухлини стискають клітини мозку, а вони відповідають за зір, слух, рух. Тому при ущемленні певних ділянок мозку людина втрачає рівновагу, починає заточуватись, гіршає слух, в очах може двоїтися. Ці симптоми вказують на недугу конкретного органу. Людина починає лікувати зір чи слух. У цей час пухлина збільшується, пацієнтові гіршає. А коли її виявляють, у хворого шок, лікувати його важче. Найбільший ефект й найкращий на сьогодні метод лікування пухлин головного мозку — це вчасне їх виявлення та видалення.

У Міжнародному центрі нейрохірургії пухлини видаляють під операційним мікроскопом із нейрохірургічною навігацією. Перед кожною операцією лікарі через інтернет консультуються з колегами з Лондона, які започаткували цей метод. Це дає можливість максимально успішно проводити хірургічні втручання. Тому Міжнародний центр нейрохірургії на сьогодні є лідером серед аналогічних клінік України.

Для зручності пацієнтів і вчасної допомоги Міжнародний центр нейрохірургії відкрив свої консультативні кабінети в Чернігові, Вінниці, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому.

Запис на консультацію: Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. : 0(44) 592 68 78, 0(44) 592 90 79. Західноукраїнська філія, Львівська обл., м. Стрий, вул. О. Басараб, 15, Стрийська центральна районна лікарня (7-й поверх), тел. 0(67) 89 10 000.

м. Кіровоград,

вул. Велика Перспективна, буд. 65, Лікарня Святого Луки, тел. 0(522) 36 60 01.

www.neurosurgery.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Від пухлини в мозку болить голова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути