середа, 16 червня 2010 00:45

Від глистів допомагає гарбузове насіння

Киянка 27-річна Валентина два роки не могла вилікувати алергічні висипи на руках.

Лікар сказав, що вони від хворої печінки. Валентина полікувала її, але висипи не минули.

— Коли пила таблетки від алергії, то проходили. А без пігулок за тиждень знову з"являлися. Хтось порадив звернутися до гастроентеролога і здати аналіз на глисти. Так і зробила. Знайшли у мене аскариди, призначили таблетки вермокс і відвар піхти.

Після двох тижнів лікування Валентина зробила контрольний аналіз. Личинок глистів не виявили. Алергія на руках почала сходити.

Сімейний лікар Роберо Кіспе, 43 роки, говорить, глисти можуть бути у будь-якому віці й проявлятися на різних частинах тіла.

— В одного мого пацієнта були аскариди у 75 років. А якось приходив 55-літній чоловік із грибком на статевому органі. У нього були рани, які не загоювались протягом семи місяців. Жодні креми з антибіотиками не допомагали. Я запропонував йому здати аналіз калу на паразити. Він аж обурився, що ми вимагаємо від нього таких "незручних" аналізів. Тоді запропонував аналіз крові, бо паразитів можна й так виявити. Знайшли аскариди. Через три дні лікування рани почали загоюватися.

Паразити можуть жити в печінці та жовчних протоках

Лікар-терапевт військового госпіталю Анна Косянчук, 32 роки, переконана, що паразити є в кожного четвертого українця.

— Комп"ютерного методу діагностики — методу Фоля офіційна медицина не визнає. Вважають, що аналіз калу чи крові є достовірнішими. Деякі паразити можуть жити в печінці та жовчних протоках. За звичайними аналізами калу їх визначити важко. Потрібно робити дуоденальне зондування — ковтати зонд. Раніше проводили профілактику серед працівників сільського господарства. Зараз ніхто цим не займається. Тим, у кого є домашні тварини, раджу пити протиглисні препарати раз на рік для профілактики. Корисно їсти сире гарбузове насіння. Півсклянки натщесерце.

Тваринам теж потрібні препарати від паразитів.

— У мене дві кішки. Кожній даю протиглисні пігулки що три місяці, — розповідає біолог Тамара Барсук, 41 рік. — Не можна удобрювати город людськими фекаліями. Личинки глистів витримують і мороз, і спеку. Тоді разом із погано вимитими овочами, фруктами потрапляють до організму.

Аби не підхопити глистів, потрібно часто мити руки, сирі овочі та фрукти обливати окропом, рибу та м"ясо проварювати чи обсмажувати до готовності, зміцнювати імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Від глистів допомагає гарбузове насіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути