пʼятниця, 18 листопада 2011 07:15

Новий грип дає ускладнення на легені

Лікарі прогнозують початок епідемії грипу на кінець листопада. Українці хворітимуть від трьох штамів вірусу — свинячого, "Перт" та австралійського "Брісбена".

Близько 80% хворих підхоплять вірус "Перт", вважає Алла Мироненко — керівник відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології й інфекційних хвороб ім. Громашевського:

— Сезонний "Перт" — звичне для нас явище. Але його новий штам невідомий ні в Україні, ні в решті країн Східної Європи. Він викликає більше ускладнень, особливо органів дихання, але не такий страшний, як свинячий. Ним уже перехворіли у Великій Британії, США та Канаді.

Будь-який грип треба перележати, щоб не мати ускладнень. Якщо перші два дні недуги перенести на ногах, може розвинутися пневмонія, "вдарить" по серцю та судинах.

Зазвичай на грип хворіють 10–20% населення країни.

— Хто перехворів — має імунітет. І навіть через два роки, якщо людина інфікується тим самим зміненим вірусом, то перенесе його в легшій формі, — говорить Олександр Гриневич, 55 років, колишній директор розформованого Українського центру грипу. — Під час епідемії свинячого грипу позаторік не хворіли дорослі, народжені в 1950-х. Бо такий вірус уже був у 1970 роках.

Віруси грипу циркулюють постійно по всьому світу. Можуть повертатися за п'ять-шість років. Новий штам відрізняється від попереднього невеликим фрагментом — стає іншим ДНК вірусу.

Повністю грип змінюється кожні 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Новий грип дає ускладнення на легені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути