Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 05:30

Нігті на ногах повністю відновлюються за рік

— Кілька місяців тому вперше покрила нігті гель-лаком, — каже 24-річна Людмила Стецько зі Львова. — Майстер запевняла, що він нешкідливий. Але нігті стали ламкими й тонкими. Тепер потребують тривалого відновлення.

Під лаком нігтьова пластина не має доступу до кисню й не дихає.

— Після косметичних процедур часто звертаються з проблемними нігтями, — каже столичний дерматолог Марина Анфілова, 39 років. — Ультрафіолетова лампа при постійному використанні шкідлива. Але підтверджених даних про те, що вона спричиняє конкретні захворювання, немає. Все залежить від якості матеріалів, які використовує майстер.

Косметичні засоби повинні бути сертифікованими та зберігатися згідно з вимогами.

— У деяких салонах немає належної санітарної обробки. Щоб прискорити процедуру, не­хтують правилами гігієни. Рекомендую робити апаратний манікюр і педикюр. Обрізний має прямий контакт із кров'ю. Тому можуть заразити вірусним гепатитом, ВІЛ-інфекцією, сифілісом. Потрібно завжди робити процедури в одного майстра. Набір інструментів має бути загорнутий в окремий стерилізаційний пакет. Якщо це не так, то означає, що їх тільки протерли спиртом. Цього недостатньо.

Найчастіше в манікюрних салонах заражають грибком.

— До лікаря треба звертатися, якщо змінилися колір, форма, структура нігтя. Проблема зникне, коли він повністю відросте. Стандартно нігтьова пластина на руках відновлюється за три-шість місяців, на ногах — за 9–12, — пояснює Марина Анфілова.

Зараз ви читаєте новину «Нігті на ногах повністю відновлюються за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути