четвер, 16 липня 2009 07:10

Настоянка з ехінацеї зміцнює імунітет

Марія Сушник, 76 років, із райцентру Козова на Тернопільщині в липні заготовляє ехінацею. Півторалітрової банки настоянки вистачає на рік. Вона зміцнює імунітет.

— Я народилася на хуторі Залісся. Бабця і мама завжди лікувалися самі й лікували дітей травами. А я пішла до медінституту. Нас учили, що треба лікувати таблетками. Народні методи вважали застарілими. Але я так скажу: не лікуватися природою — то велика дурниця, — переконує Марія Федорівна.

На ділянці біля будинку посадила ехінацею. Насіння колись вислала їй цілителька Наталія Зубицька.

— В ехінацеї найбільш цілющим є корінь. Але він дуже мичкуватий, його тяжко заготовляти. Треба вибирати трирічну рослину, у неї корінь більший. Якщо ж ехінацея ще молода, корінь малий, то можна брати все — листя, стебла. Добре промити, порізати і щільно поскладати в банку. Залити горілкою стільки, щоб було рівно із сировиною.

Через місяць горілку з ехінацеї треба перелити в іншу посудину. А вміст банки ще раз залити джерельною або ж перекип"яченою водою. За два тижні цю воду долити до горілки. Це розбавить її міцність.

— На грип ні я, ні чоловік уже багато років не хворіємо. Бо як тільки починається застуда, беремося за ехінацею. Треба небагато — ложку цукру заливаємо цією настоянкою. І п"ємо перед їжею зранку кілька днів. Уже і сусідські діти знають. Як тільки починають кашляти, біжать до нас. Дайте ехінацеї, кажуть.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка з ехінацеї зміцнює імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути