понеділок, 29 лютого 2016 05:30

На 40 кілограмів схуд Роман Суслов за п'ять років

40 кг за п'ять років позбувся 38-річний Роман Суслов із Тернополя. Після одруження важив 130 кг при зрості 1,9 м.

— Скільки себе пам'ятаю, завжди мав зайву вагу. У першому класі — 50 кілограмів. Як навчався в інституті й пішов на роботу, мав стабільні 112. Потім ще поправився. Бо сімейне життя, гарно годують удома, — каже Роман.

Схуднути допомогла дружина Наталія. Вона — дієтолог.

— У Романа з'являлися перші прояви цукрового діабету, гіпертонія, високий тиск, задишка, важко було ходити, — говорить Наталія.

Харчування Роман змінював поступово. Відмовився від смаженого, гострого, маринованого, копченого, солодких газованих напоїв, алкоголю. Дружина змінила спосіб приготування. Запікала, відварювала, тушкувала. Роман їв усе, до чого звик — овочі, фрукти, м'ясо, рибу. Супи, але пісні — без засмажки. Щоб перші страви були смачніші, додавала помідори, перець. Овочеві салати поєднувала із м'ясом та рибою. Каші — з кисломолочними продуктами. Харчувався чотири-п'ять разів на день. Уранці обов'язково натще пив воду з лимонним соком, щоб запустити роботу кишківника.

— Друзі знали, що худну. Коли замовляв обід, казали: "Ти чо береш цілу порцію, давай половину", — додає Роман. — Мене зі всіх сторін стимулювали. Перші періоди схуднення були тяжкі, але я не зривався. Найважче давалося зменшити порцію і не їсти після шостої вечора.

Наталія розробила спортивний режим для чоловіка. Разом ходили до спортзалу, на фітнес. Схуд до 89 кг.

— Зараз їм усе, — розповідає Роман. — Тільки відмовився від свинини, картоплі, фруктів із високим вмістом цукру, майонезу, кетчупу, консервацій, солодкої води. Каву перестав пити.

Наталія — лікар у третьому поколінні. Медиками були дід і батьки. За її допомогою позбулися зайвої ваги близько 100 пацієнтів.

— Українці далеко не стрункі, — говорить. — Це вже епідемія надлишкової ваги. Причини — неправильний спосіб життя і харчування, малорухливість. Поправляються від діток до людей зрілого віку. І чоловіки, і жінки. Якщо жінка кожних 10 років набирає 10 відсотків від своєї ваги, то це фізіологічно нормально. Для чоловіків це не прийнятно.

Романа і Наталію Суслових щодня можна зустріти в парках міста. Удосвіта перед роботою катаються велосипедами. На вихідних об'їздять села навколо Тернополя. Це близько ­40–50 км.

Зараз ви читаєте новину «На 40 кілограмів схуд Роман Суслов за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути