четвер, 30 вересня 2010 18:03

Може спалахнути свинячий грип

 

Епідемію грипу в Україні прогнозують у середині грудня. Лікарі попереджають про спалах свинячого грипу, який був минулого року.

— Тип вірусу зазвичай живе не більше трьох років, потім його змінює інший. Який штам матимемо 2012 року, поки що не знаємо, — каже 40-річний Олег Назар, головний імунолог Києва.

Проводити вакцинацію проти грипу почнуть в середині жовтня. Офіційно зареєстровані французька, бельгійська, швейцарська і російська вакцини. Щеплення коштуватиме 90–100 грн. Робити його треба за місяць-півтора до епідемії.

— Якщо привитися раніше, імунна система звикне до вірусу і не протидіятиме йому достатньо під час епідемії. Не треба робити щеплення від кожного штаму окремо. На момент вакцинації людина має бути повністю здоровою.

Щеплення протипоказані ВІЛ-інфікованим і тим, у кого алергія на препарат. Аби знати, чи є алергія, на шкірі роблять проби на реакцію.

Захворювання на грип проходить важче, аніж ГРВІ (гостра респіраторна вірусна інфекція. — "ГПУ"). Можливі ускладнення на серцево-судинну та нервову системи. Тоді як при застуді немає підвищеної температури, а лише ломить тіло, з"являється нежить, можливий легкий кашель. Симптоми минають за день-два.

На ГРВІ здебільшого хворіють, коли настає різке похолодання, на вулиці мокра і волога погода. За статистикою, щорічно на недугу страждають 30% українців. Проти застуди вакцинації немає.

— Застуду викликає більше як 200 вірусів. А грип — лише один. Для профілактики застуди раджу вживати вітаміни, імуностимулюючі препарати. Наприклад, амізон чи афлубін.



Прянощі п"ють з горілкою


Серед народних методів профілактики застуди найпоширенішими є часник, цибуля, лимон і трав"яні чаї. Аби не захворіти, можна вживати також:


Аскорбінову кислоту

Тільки-но з"явилися перші ознаки захворювання, п"ють по чайній ложці після їжі раз на день. Вживають не довше трьох днів у той самий час.


Прополіс

Настоянку п"ють по 10 крапель тричі на день упродовж місяця в період епідемії. Під час хвороби можна робити інгаляцію. В емальовану миску кладуть 60 г прополісу, 40 г воску і ставлять у ширший посуд з водою на вогонь. Дихають над мискою 15 хв. вранці і ввечері тиждень.


Прянощі з горілкою

У чашку насипають по щіпці товченого лаврового листа, червоного та чорного меленого перцю. Усе заливають окропом. Коли трохи остигне, додають чайну ложку меду і 20 г горілки. Для дітей алкоголь не доливають. П"ють двічі-тричі на день.

Зараз ви читаєте новину «Може спалахнути свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути