понеділок, 17 червня 2019 00:15

Морська сіль прискорює засмагу

— Засмага — це нескладна хвороба, перебіг якої залежить, як до цього підготуватися, — розповідає столичний дерматолог 46-річний Кирило Тимощук. — Раджу спочатку засмагати в солярії, а потім на пляжі. Під штучними променями виробляється багато меланіну. Це пігмент, що захищає шкіру. Засмагати краще не в одній позі, а в русі чи грі. Тоді людина не обгорить і не порушить кровообіг.

Найшвидше опік від сонця проявляється у зоні декольте, на шиї, плечах.

— До опіків схильні люди зі світлою шкірою, руді й біляві з блакитними чи зеленими очима. Найкраще сонячне проміння сприймають смагляві, чорняві й темноокі. Іншим треба повністю висохнути, тоді вже засмагати, особливо на морі.

Морська сіль прискорює ­засмагу. На шкірі після купання лишаються кришталики. Спрацьовують як лінзи — фокусують промені та посилюють їхню дію. Щоб не згоріти, після купання в морі слід прийняти душ із прісної води.

Коли ж шкіра вже обгоріла, її треба охолодити і зняти запалення. Допоможуть холодні компреси з лляної або бавовняної тканини, змоченої у воді. Або 2 ст. л. оцту розвести в 1 л води. Намочити тканину й прикласти до пошкодженої ділянки.

Не зайве пропити антигістамінні засоби. Зменшать запалення та знизять ризик виникнення алергічних реакцій.

— Попечену шкіру не можна мастити жиром чи вазеліном. Закупорює пори, зупиняє процес тепловіддачі, а значить, тільки погіршить стан. Після такого лікування ймовірність пухирів підвищується навіть у разі незначних опіків.

Винятком є ромашкова олія, що зменшує запалення і заспокоює шкіру.

Зараз ви читаєте новину «Морська сіль прискорює засмагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути