понеділок, 04 вересня 2017 07:30

Мед бадьорить організм краще за каву

Автор: www.korupciya.com
  Добова норма меду для дорослих становить дві–три столові ложки. Якщо більше — організм отримує забагато вуглеводів, з’являються зайві кілограми
Добова норма меду для дорослих становить дві–три столові ложки. Якщо більше — організм отримує забагато вуглеводів, з’являються зайві кілограми

— Два роки зміцнюю імунітет медом. Завдяки цьому жодного разу за останній рік не хворіла. Їла щодня вранці по столовій ложці й не боялася ніякого грипу, — каже киянка Олена Карпусь, 32 роки. — Але з ним треба бути обережним. Якщо з'їсти багато — буде нудити.

— Незважаючи на всю користь меду, ним можна отруїтися. Гречаним чи акацієвим навряд чи, а от диким або з різнотрав'я — точно. Адже бджоли можуть збирати його з ­отруйних рослин, — каже дієтолог 53-річний Борис Скачко з Києва. — Коли пасічник вивозить вулики в місця, де масово цвітуть акації, він впевнений за якість меду. Чого не можна сказати про поле. Там важко контролювати, з яких рослин збирається мед. Небезпечним є зібраний із чистотілу.

За зовнішнім виглядом у банці неможливо визначити, чи отруйний мед.

— Він не має кінцевого терміну придатності. Вічний у зберіганні й ніколи не псується. Його не можуть з'їсти бактерії, через високий уміст цукру. Там — 85 відсотків глюкози та фруктози. Бактерії не переварюють такої консистенції. Їм під силу менш як 50 відсотків цукру.

Кожен вид меду по-різному впливає на організм.

— Не можна визначити, який мед найкорисніший. Для кожного по-різному. Одні люди люб­лять темний гречаний, інші — світлий липовий.

Добова норма меду для дорослих становить 2–3 ст. л. Якщо більше — організм отримує забагато вуглеводів, з'являються зайві кілограми. Особливо, якщо мало рухатися. Активна людина може збільшити дозу вдвічі. І це не зашкодить їй.

— Якщо з'їсти кілограм меду, можна отруїтися будь-яким видом. Від цього різко збільшиться в'язкість крові та є ризик померти від гострої серцевої недостатності, інфаркту чи інсульту. Нашко­дити може навіть столова ложка людям із дистонією. У них і без цього густа кров.

Мед варто класти в тепле. Так розпадається частина ферментів. Вони в чистому вигляді не потрібні організму. Можуть викликати алергічну реакцію.

Корисно їсти ложку меду одразу після пробудження.

— Якщо розвести її у склянці води з ложкою лимонного соку чи яблучного оцту, вийде "енергетична бомба". Такий напій покращує обмін речовин, роботу печінки й нирок. Називаю його коктейлем Молотова. Діє краще за каву, дає заряд енергії. А також покращує процес перетравлення їжі, що потрапить в організм протягом дня.

Лимонний сік можна замінити на журавлинний, брусничний або вишневий.

500 корисних елементів міститься в меду.

Зараз ви читаєте новину «Мед бадьорить організм краще за каву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути