четвер, 14 квітня 2022 00:05

Маски з кропиви омолоджують обличчя

— Кропива — найкращий косметолог, — каже 65-річна Катерина Вільнянська, натуропат із Житомира. — Рослина містить багато вітаміну А та С, що живлять шкіру, й вона розрівнюється.

Змішує дрібку крохмалю, по 1 ст. л. сметани й товченої в ступі кропиви. Наносить на обличчя на 20 хв. і змиває прохолодною водою. Повторює раз на тиждень. Такий засіб підходить для всіх типів шкіри.

— Також роблю олію з кропиви. Пів склянки цієї трави розминаю в ступі та викладаю в банку. Заливаю 100 грамів гарячої соняшникової олії та закриваю кришкою.

Настоює тиждень у темному місці та проціджує. Засіб додає піпеткою в мас­ки та креми. Особливо корисна ця олія для сухої шкіри.

— Добре освіжають і тонізують ­шкіру кубики льоду з кропивою. Змішую 100 грамів подрібненої рослини зі склянкою окропу. Охолоджений настій розливаю по формах. Льодом протираю обличчя щоранку.

Для заготовки кропиви на маски зв'язує по кілька стебел рослин і підвішує в тіні. Сушаться, доки листя не почне легко розтиратися в порошок. Тоді висипає в банку чи паперові пакети.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Маски з кропиви омолоджують обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути