понеділок, 26 листопада 2012 06:30

Ліки для жінок випробовують на чоловіках

— Для врегулювання менструального циклу третій лікар приписує мені гормональні таблетки, які є контрацептивами, — розповідає 26-річна Аліна з міста Жовква на Львівщині. — Проте приймати їх не хочу. Моя сестра тривалий час пила контрацептиви і згодом не змогла завагітніти. Шість років лікувалася, доки не зробила штучного запліднення.

Протизаплідні таблетки врегульовують менструальний цикл, сприяють очищенню шкіри, збільшенню маси тіла. Тому лікарі можуть радити їх у різних випадках.

— Жіночий організм дуже зле переносить будь-які ліки, не лише гормональні, — говорить ендокринолог Станіслав Бачинський, 63 роки. — Більшість препаратів не тестують на жінках. Знеболювальні, сердечні ліки випробовують лише на чоловіках. Їх організм зручніший для досліджень, бо не буває у стані вагітності чи місячних. Згодом мільйони жінок приймають ці ліки щодня. Антидепресанти викликають викидні у жінок. Гормональні препарати згущують кров і викликають серцево-судинні захворювання, тромбоз, варикоз. Жінки, які приймають гормональні таблетки, ризикують захворіти на рак молочної залози та матки.

Фахівець радить якомога рідше пити будь-які ліки. Багато препаратів можна замінити сучасними медичними технологіями — приладами, поясами, мазями, травами, фізичними вправами.

— Це слід робити, щоб не шкодити собі, майбутній дитині, не набирати зайву вагу, не прискорювати менопаузу. А також, щоб не викликати гормональних змін, новоутворень.

Зараз ви читаєте новину «Ліки для жінок випробовують на чоловіках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути