Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2013 07:00

Купив четвертий апарат

Полтавець 49-річний Юрій Федюк 24 роки тому перестав чути. Відтоді користується слуховим апаратом. Пристрій відновлює слух на 70%.

— У 15 років на кір заболів. На третій день лівим вухом почті нічого не чув. Мати до врача повела, а той якісь таблетки виписав, і до побачення, — згадує. — Через півтори неділі з обох вух якась жовто-сіра жидкость потекла. Оказалося, що в мене нервові закінчення там відмирають. Операція толком не помогла, обидва вуха майже повністю перестали на звук реагувати. Щось чув тільки тоді, коли до мене кричали з усієї сили.

За чотири роки знайомий медик запропонував Федюку носити слуховий апарат.

— Скептично до цього віднісся. Мене до того по всім больніцам возили, операції робили, а толку ніякого. Апарат на то время для нашої сім'ї дорого коштував. Боявся гроші на вітер викинути. Согласилися купляти тільки після проби. Як вперше одів — чуть зі стільця не впав. Чув, майже як до глухоти. Після такого без апарата нормально жити не можу, усюди з ним ходжу. За 20 років четвертий купив, улучшений.

Ці пристрої допомагають тим, у кого не повністю відмерли нервові клітини у вухах.

— Коли пацієнту не допомогли лікування й операції, слуховий апарат — єдиний спосіб частково повернути слух, — пояснює столичний лор В'ячеслав Кот.

Зараз ви читаєте новину «Купив четвертий апарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути