понеділок, 03 грудня 2018 07:50

Криваві мозолі проколюють голкою

Автор: WWW.NOGOSTOP.RU
  Мозолі, у яких замість рідини збирається кров, довго не заживають
Мозолі, у яких замість рідини збирається кров, довго не заживають

– Натерла черевиками ноги так, що не можу чоботи взути. Хоч бери і йди боса на роботу. Повискакували пухирі, боюся проколоти. Бо потім ще рани будуть, – говорить Ніна Поліщук, 57 років, із міста Жашків Черкаської області. – На одній нозі вже почали спухати. А другу випадково вдарила дверима, то мащу кремом для заживлення ран.

– Мозолі-пухирці найчастіше утворюються від нового взуття, – говорить Олексій Охріменко, 43 роки, столичний дерматолог. – Не треба чекати, щоб пухирець засох. Тоді вкоріниться і болітиме при ходьбі. Треба лікувати.

Мозоль слід обробити розчином фурациліну або перекисом водню. Потім заклеїти бактерицидним пластирем, щоб не почалося нагноєння. Ранку кожні 3 години промивати перекисом і змінювати пластир.

– Але ще більша біда, якщо в міхурі на шкірі замість рідини збирається кров. Такі мозолі довго не заживають. Їх, на відміну від мокрих, можна проколювати.

Шкіру та голку обробляє спиртом, а сам мозоль – йодом. Голкою проколює міхур горизонтально біля шкіри, щоб верхівка залишилася цілою, а вміст вийшов. Шкірку не зриває. Має прикривати рану і захищати від мікробів. Тоді ще раз обробляє спиртом.

– Якщо мозоль утворився між пальцями ніг, його потрібно присипати дитячим тальком або крохмалем. Шкіра підсохне і зменшиться тертя. На ніч змащувати дитячим кремом.

Зараз ви читаєте новину «Криваві мозолі проколюють голкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути