понеділок, 12 жовтня 2015 00:05

Кісточка кизилу виводить каміння з жовчного

Фітотерапевт Олена Світко, 57 років, протягом жовтня щодня ковтає цілими з кісточкою дві–три ягоди кизилу.

— Кісточка виводить каміння з жовчного. Заковтую для профілактики, — пояснює.

Кісточки кизилу замовляє в знайомих, які його вирощують. Ягоди переробляють на пюре, джеми, настоянку.

— Десять кісточок кизилу проварити півгодини у півлітрі води — допоміжні ліки від проносу. В кого росте кизил, той не має не тільки проносів, а й колітів, виразок. У сезон поїсти ягід — і нормалізується робота кишківника. Ягоди кизилу терпкі на смак, але приємні, якщо їх заморозити у морозилці. Розмерзлі — м'які й солодші. Містять багато вітамінів А й С. Можна кидати в чай. Взимку їх корисно їсти замість лимонів — і дешевше. Кизил не шкодить гіпертонікам. Можна давати дітям. Усі червоні ягоди мають антиоксиданти й знижують ризик онко­хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Кісточка кизилу виводить каміння з жовчного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути