Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2007 16:54

Коров"яче молоко не радять маленьким дітям

Коров"яче молоко значно важче для кишечнику та нирок малюка, ніж грудне. У ньому мало вуглеводів, жирних кислот, вітамінів та лактози, яка допомагає всмоктуватися кальцію. Тому в дитини може бути алергія, мікротріщини стінок кишечнику, закрепи і навіть рахіт. Лікарі не рекомендують давати його дітям до трьох років.

— Імунітет дитини починає формуватися з материнського молока, — пояснює В"ячеслав Бережний, 68 років, головний педіатр Міністерства охорони здоров"я України. — У перший рік за імунітет відповідає кишечник. Потрібні бактерії заселяються поступово, потрапляючи з маминого молока. Вони виконують роль бар"єра для вірусів та інфекцій. Тому важливо годувати дитину груддю.

Проти штучного вигодовування (коров"ячим, козячим молоком) і лікарі-неонатологи, які спостерігають за новонародженим у перший місяць його життя. Вони кажуть, що для формування сильного імунітету в дитини мамі потрібно годувати хоча б півроку.

— Перші краплі молока — це унікальна біологічна речовина, яка захищає малюка від інфекцій, — каже Єлизавета Шунько, 48 років, головний неонатолог МОЗУ.

Перевагами маминого молока лікарі вважають і те, що дитина отримує його теплим і стерильним.

Зараз ви читаєте новину «Коров"яче молоко не радять маленьким дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути