Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2019 06:26

Кориця захищає організм від застуд

Автор: WWW.LATTE.RU
  Чай із чебрецем п’ють при застуді, кашлі та бронхіті. А з імбиром — при запаленні, боротьбі з бактеріями
Чай із чебрецем п’ють при застуді, кашлі та бронхіті. А з імбиром — при запаленні, боротьбі з бактеріями

— Щороку в нас одна й та ж проблема взимку — соплі. Очі червоніють, сльозяться і з носа капає, — говорить Аліна Турчин, 35 років, із Харкова. — Пробували розрекламовані імуностимулятори, але стало ще гірше. Не можу ж постійно брати лікарняний, щоб із сином сидіти. Хочу якось зміцнити його організм, але не знаю, з чого почати.

— Треба в харчі додавати спеції. Наприклад, гострий кайєнський перець є рекордсменом серед приправ за вмістом вітаміну С, а розмарин — антиоксидантів, — говорить 40-річний Андрій Мотліч, натуропат зі Львова. — Останній позитивно впливає на травлення і кровообіг. Має тонізуючі та протизапальні властивості.

Куркума корисна завдяки вмісту куркуміну, що є природним антибіотиком. Це дієвий профілактичний засіб від застуди, грипу та ГРВІ.

— Кориця є прекрасним натуральним імуностимулятором. Запобігає згущенню тромбоцитів, уповільнює розповсюдження запалення і регулює рівень цукру в крові. Корінь солодки зменшує запалення, допомагає вилікувати сухий кашель, бронхіт, астму та ларингіт. Чудовий спосіб зміцнити імунітет у домашніх умовах.

Чай із чебрецем п'ють при застуді, кашлі, грипі, бронхіті. А з імбиром — при запаленні, боротьбі з бактеріями і грибами. Спецію використовують для профілактики та лікування застуди.

— Орегано містить більше антиоксидантів, ніж яблука, апельсини чи чорниця. Тому ефективно бореться з інфекціями. Спеція нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту, діє як сильний потогінний і відхаркувальний засіб при бронхітах. Усі ці приправи можна додавати в м'ясні та рибні страви, маринади, соуси і трав'яні чаї.

Зараз ви читаєте новину «Кориця захищає організм від застуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути