— Щороку в нас одна й та ж проблема взимку — соплі. Очі червоніють, сльозяться і з носа капає, — говорить Аліна Турчин, 35 років, із Харкова. — Пробували розрекламовані імуностимулятори, але стало ще гірше. Не можу ж постійно брати лікарняний, щоб із сином сидіти. Хочу якось зміцнити його організм, але не знаю, з чого почати.
— Треба в харчі додавати спеції. Наприклад, гострий кайєнський перець є рекордсменом серед приправ за вмістом вітаміну С, а розмарин — антиоксидантів, — говорить 40-річний Андрій Мотліч, натуропат зі Львова. — Останній позитивно впливає на травлення і кровообіг. Має тонізуючі та протизапальні властивості.
Куркума корисна завдяки вмісту куркуміну, що є природним антибіотиком. Це дієвий профілактичний засіб від застуди, грипу та ГРВІ.
— Кориця є прекрасним натуральним імуностимулятором. Запобігає згущенню тромбоцитів, уповільнює розповсюдження запалення і регулює рівень цукру в крові. Корінь солодки зменшує запалення, допомагає вилікувати сухий кашель, бронхіт, астму та ларингіт. Чудовий спосіб зміцнити імунітет у домашніх умовах.
Чай із чебрецем п'ють при застуді, кашлі, грипі, бронхіті. А з імбиром — при запаленні, боротьбі з бактеріями і грибами. Спецію використовують для профілактики та лікування застуди.
— Орегано містить більше антиоксидантів, ніж яблука, апельсини чи чорниця. Тому ефективно бореться з інфекціями. Спеція нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту, діє як сильний потогінний і відхаркувальний засіб при бронхітах. Усі ці приправи можна додавати в м'ясні та рибні страви, маринади, соуси і трав'яні чаї.
Коментарі