
Киянка Катерина Круць, 38 років, щодня з'їдає два печені яблука. Восени запікає гарбуза. Завдяки цьому не набирає зайвої ваги й не хворіє на застуду. Так їй порадив терапевт.
— Мала запори, часто тяжкість у шлунку. Почала їсти печені яблука, і все нормалізувалося. Кишечник працює, як годинник. Харчові волокна яблука запобігають запорам, яблучна кислота нормалізує роботу шлунка. Але печені їсти найкраще, бо в них збільшується вміст пектину. Він пригнічує дію інфекцій, виводить їх з організму.
— Тестувала яблучний пектин на стафілококові хвороби в Інституті мікробіології, — розповідає столичний натуропат Олена Світко, 57 років. — Мікробіологи не вірили, що пектин може зняти запалення, але він справді виводить усі шкідливі сполуки.
Олена Світко понад 20 років використовує пектини як допоміжний засіб у лікуванні. Випробовувала із буряка, гарбуза, але яблучний — найпопулярніший.
— Люди більше звикли до смаку печеного яблука, ніж буряка. Хоча пектин є навіть у листі подорожника.
Подорожниковим пектином чистить і лікує кишечник. Він також має антиракову дію. Утворенню пухлин запобігають і печені яблука.
— Це натуральний сорбент. Білки, які є в пектинах, чистять організм від отруйних речовин і важких металів. Кров і судини — від холестерину. Сказати по-простому, пектин виводить з організму все сміття. І майже одразу. Напечіть яблук і повечеряйте. Результат відчуєте вранці. Будете жвавіші, вивільниться кишечник, минуть важкість, здуття.
Печені яблука рекомендують людям, які працюють із приладами з радіоактивним випромінюванням. Пектин виводить радіонукліди.
250
грамів яблук містять добову норму пектину для дорослої людини. Дітям необхідно втричі менше.
Коментарі
1