Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2010 19:41

Хворим на дерматит шкідливий гарячий душ

Киянка 21-річна Вікторія Радзівіл майже рік страждає від алергічного дерматиту. Уперше алергія з"явилася минулої весни. Під пахвами шкіра вкрилася червоними плямами, які свербіли й сочилися білою рідиною.

— Лікар виписав мазь, і через пару днів сверблячка пройшла. Але потім з"явилася знову. Весь живіт покрило червоними продовгуватими плямами. У лікарні поставили діагноз — короста. Виписані спреї не допомагали. Доки кололи препарат тавегіл, плями і сверблячка не з"являлися. Тільки-но перестали, усе перейшло на повіки. Вони розпухли так, що я ледве бачила.

Подруга Юлія привела Вікторію до лікаря, який встановив точний діагноз — алергічний дерматит.

— Тепер знаю чим лікуватися. Але на що алергія — досі невідомо. Аналіз, який роблять у приватних клініках, коштує 600 євро.

Вікторія мешкає у студентському гуртожитку. Узимку користується повітряним обігрівачем.  

— Від обігрівачів посилюється свербіння, — каже Лікар із Торонто Говард Донскі, 61 рік. — Хворим раджу встановити зволожувач повітря, бажано біля ліжка. Приймайте душ кімнатної температури. Уникайте надто холодної і гарячої води. Після ванни мастіться жирними кремами.

Людям з чутливою шкірою не варто користуватися засобами, що захищають від поту. Антиперспіранти містять сульфат алюмінію, який викликає подразнення під пахвами. Лікар Донскі рекомендує засіб під назвою "Аквеоус Зефіран".

— Якщо хочеться користуватись антиперспірантами, вибирайте такі, що мають окис магнезії, окис цинку, гідроксид алюмінію чи тритоноламін. Це менш агресивні речовини.

Зараз ви читаєте новину «Хворим на дерматит шкідливий гарячий душ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути