пʼятниця, 13 травня 2011 02:30

Хворим на демодекоз не можна довго перебувати на сонці

Автор: фото з сайта www.otvet.mail.ru
  Кліщ є збудником захворювання шкіри. Живе він у волосяних цибулинах та сальних залозах
Кліщ є збудником захворювання шкіри. Живе він у волосяних цибулинах та сальних залозах

— Навесні організм ослаблений, паразити в ньому активізуються. Бактерії й віруси є основою багатьох недуг. Спершу людина просто погано почувається, потім виникає апатія, депресія, далі починають боліти суглоби, розвиваються хронічні захворювання: цистит, простатит. Це все результат діяльності бактерій, — каже столичний дерматолог Іван Нагурський. — Найгірше, що люди лікують симптоми, а треба шукати джерело недуги.

Весною загострюється, зокрема, демодекоз. Потерпають від недуги здебільшого жінки віком 30–40 років.

— Це не хвороба, а кліщ, який є збудником захворювання шкіри. Живе він у волосяних цибулинах та сальних залозах, — говорить лікар. — Це безбарвна, покрита волосинками істота, яку можна побачити хіба що через мікроскоп. Щовечора кліщ вибираються з волосяних мішечків на поверхню шкіри. Звідти заносить назад багато шкідливих бактерій. Кліщі також виділяють секрет, що порушує обмін речовин. Шкіра запалюється, стає горбистою, брудно-сірого кольору, з'являються прищі, вугрі, розширені пори. Шкіра жирна, блищить, червоніє після гарячої їжі, свербить.

Заразитися демодекозом можна навіть у косметичному салоні під час чищення обличчя. Ураженим кліщем необхідно дотримуватися дієти — не вживати алкоголю, гострої, жирної та гарячої їжі. Також не можна довго перебувати на сонці, воно провокує загострення.

— Маю проблеми зі шкірою більше шести років. Буває, обличчя так покриється прищами, що не можу вийти з дому, — говорить киянка Уляна Петрів, 26 років. — Усе в гуртожитку почалося. В кімнату до мене підселили прищаву дівчину. Вона мала окремий рушник, часто міняла постіль, але позичала в мене одяг. У нас так заведено було — мінятися обновками. Про те, що кліщ перелазить від одного до іншого, я вже потім дізналася.

Уляна вийшла заміж, спить із чоловіком на одному ліжку. Йому прищі не передаються. Петрів не раз зверталася до косметологів, проходила кілька курсів лікування в дерматолога, але безрезультатно. Народні методи допомагають тимчасово.

Демодекоз лікують різними способами, при складних ураженнях п'ють антибіотики. Тимчасово допомагають місцеві засоби, що впливають на стан сальних залоз і збудників. У разі, коли косметичні засоби не дають потрібного ефекту, хворим пропонують антипаразитарну електро імпульсну терапію. Цей спосіб стає дедалі популярнішим, він не шкодить організму, генерують спеціальні мікроімпульси, знищуючи мікрокліщі, хвороботворні бактерії, віруси, глистів та грибок.

Антипаразитарні апарати "Ареол" створені українськими фахівцями спеціально для домашнього використання. Вони широкого спектру дії, призначені для боротьби з паразитарними мікроорганізмами, такими як глисти, грибки, хвороботворні бактерії, віруси, кліщі тощо. Вони не просто знищують паразитів, а й допомагають організму їх виводити та знімають інтоксикації, алергічні реакції. Уже на третій день користувачі відчувають покращення сну, загального самопочуття та приплив сил.

Апарати максимально прості та зручні в експлуатації, автоматичні й не потребують спеціальних навичок для використання. Вам достатньо двічі на день надіти манжети на зап'ястя, під'єднати їх до апарата й увімкнути його. Решту він зробить сам. Ви можете його використовувати як удома, так і на роботі чи в дорозі. "Ареол" невеликий і зручно вміщується в кишені.

"Ареол" також допоможе вашому домашньому улюбленцеві — відтепер він уже не буде джерелом постійного зараження всієї родини.

Зараз ви читаєте новину «Хворим на демодекоз не можна довго перебувати на сонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути