Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 05:00

Хвороби очей прогресують із 40 років

— Хвороби очей — катаракта та глаукома — помолодшали, — каже приватний офтальмолог 40-річний Денис Карпа. — Сьогодні втрачають зір набагато частіше, ніж це було років 50 тому. Все пов'язано зі зміною способу життя. Люди почали більше палити та сидіти за комп'ютером. У таких умовах відвідувати офтальмолога треба щороку. Бо попередити втрату зору можна, а відновити його майже неможливо.

Навіть якщо людина не скаржиться на очі, лікар може побачити відхилення. При огляді він визначить гостроту зору, огляне очне дно, виміряє очний тиск.

— Регулярний огляд окуліста необхідний людям, які хворіють на діабет, і тим, кому за 40. Адже саме з цього віку починають прогресувати захворювання ока, — попереджає лікар. — Пам'ятайте, що куріння — ворог зору. У курців звужуються кровоносні судини та дрібні капіляри в очах. Це може призвести до пошкодження зорового нерва. Хто хоче зберегти зір, кидайте палити якнайшвидше.

Часто люди, працюючи за комп'ютером, відчувають біль, втому в очах, вони сльозяться. Починають самі лікуватися, купують краплі від почервоніння очей.

— Без дозволу лікаря цього робити не можна, — говорить Карпа. — Краплі справді допомагають позбутися зовнішніх ознак утоми очей. Але надмірне захоплення цими засобами іноді призводить до подразнення і пошкодження рогівки ока.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби очей прогресують із 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути