четвер, 11 вересня 2008 20:34

Гемангіоми прибирають лазером

Автор: фото надане клінікою
  Ігор Сай лікує гемангіому лазером. Терапія безболісна
Ігор Сай лікує гемангіому лазером. Терапія безболісна

За три тижні після народження Катерини батьки помітили в неї на правій щоці біля ока червоні цяточки. З часом вони почали збільшуватися. Коли дитині виповнилося два місяці, це була суцільна червона пляма. Вона охоплювала цілу щоку та нижню повіку. Батьки звернулися по допомогу до столичної Клініки лазерної медицини доктора Богомолець.

— Це обширна гемангіома (доброякісна пухлина, яка вражає стінки судин. — "ГПУ"),  — пояснив на консультації Ігор Сай, 40 років, лікар Клініки лазерної дерматології доктора Богомолець. — Найбільша небезпека була в тому, що вона розташована близько до ока дитини. При швидкому рості за кілька місяців могла зруйнувати орган.

Мама дівчинки Марія Іванівна найбільше непокоїлася про результати лікування. Пухлину приберуть, але на її місці можуть залишитися рубці. Принаймні так говорили в інших лікарнях. У клініці батьків заспокоїли: після лазеротерапії сліду не залишиться.

— Ми використовуємо ексклюзивний лазер "Склеро Плюс". Він єдиний в Україні, — розповідає Ігор Богданович. — Його перевага у тому, що на шкірі після лікування не залишається сліду. Для процедури не треба загального наркозу.

Була суцільна червона пляма

Курс лікування — 6–10 сеансів з інтервалом 3–5 тижнів. Як правило, процедуру роблять раз на місяць. Якщо випадок складний, особливо при агресивних гемангіомах, що швидко ростуть, лазеротерапію комбінують з іншими лікарськими методиками: гормонотерапією, склеротерапією та кріодеструкцією.

У випадку Катерини достатньо було лазеротерапії. Уже після четвертого сеансу пухлина перестала рости та стала світлішати. Після восьмого — на щоці була блідо-фіолетова пляма, а після десятого — гладка, чиста, трохи світліша шкіра.

— Перші кілька тижнів радимо берегти дівчинку від прямого сонячного проміння, — рекомендує лікар. — Не бажано також місце, де була гемангіома, розпарювати. Приміром, під час інгаляцій чи гарячих ванн, компресів. Також не можна його масажувати.



Записатися на прийом до Клініки лазерної медицини доктора Богомолець можна за телефонами: 234 60 18, 234 59 71.

Пухлину заморожують або вирізають


Крім лазеротерапії, гемангіоми прибирають за допомогою заморожування, склерозування чи хірургічним методом. Після них залишаються рубці.

Кріодеструкція — заморожування рідким азотом. Використовують для прибирання невеликих гемангіом, що ростуть на поверхні шкіри. За три-чотири тижні рана заживає. Рубець гладкий.

Електрокоагуляція — випалювання електричним струмом. Залишається рубець, що росте разом із дитиною.

Склерозування використовують, якщо пухлина підшкірна. У неї вводять речовину, що зупиняє ріст.

Гормонотерапія припиняє ріст пухлини. Після неї гемангіому прибирають лазером.

Хірургічний метод застосовують, коли гемангіоми підшкірні та вражають великі судини. Після лікування залишається рубець.


Зараз ви читаєте новину «Гемангіоми прибирають лазером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути