пʼятниця, 30 вересня 2011 05:15

До санаторію "Карпати" їдуть оздоровитися та відпочити

Автор: фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА
  Володимир з Дніпропетровська приймає масажну ванну у лікувально-реабілітаційному відділенні санаторію "Карпати". Такі ванни використовують як профілактику та лікування варикозного розширення вен
Володимир з Дніпропетровська приймає масажну ванну у лікувально-реабілітаційному відділенні санаторію "Карпати". Такі ванни використовують як профілактику та лікування варикозного розширення вен

— У "Карпатах" унікальна атмосфера. Я багато де був, але такого ставлення більше ніде не бачив, — каже 76-річний Ельдар Мухтарович з Азербайджану.

На загальне оздоровлення до трускавецького санаторію "Карпати" на Львівщині він приїздить ушосте. — А краса яка тут — аж дух перехоплює, — продовжує чоловік. — П'ю воду мінеральну, ходжу на масажі. Харчування дуже подобається. П'ятизіркові готелі у Туреччині відпочивають. На вибір три перші страви, чотири другі, салати, овочі. Зранку свіжі соки, в обід обов'язково фрукти, ввечері домашня випічка. Щодня пропонують щось нове, практикують кухні народів світу.

"Карпати" розташовані у південній частині курортного міста на березі озера посеред одного з найкращих ландшафтних парків України  — Підгір'я. На території загальною площею 5,5 га вдало розміщені 9-поверховий спальний корпус, лікувальний та водно-спортивний комплекси, бювет мінеральних вод і торговельно-розважальні заклади.

— Мені подобається, що тут є все що треба. І магазини, і кафе, і банкомати. Лікувальний та спальний корпуси з'єднані. Спокійно переходжу з басейну до номера, не боюся застудитись. Добре, що бювет теж тут. Аби попити мінеральної водички, не треба ходити за кілометр, — говорить харків'янка 61-річна Марія Симонович. — Три роки тому приїхала сюди з цілим букетом хвороб, починаючи від високого тиску, варикозного розширення вен, остеохондрозу і закінчуючи шлунково-кишковими недугами. Щороку проходжу тут курс лікування. Тепер почуваюся набагато краще. Тиск нормалізувався, спина не болить, шлунок не мучить. Санаторій для мене став центром духовного і фізичного зцілення. Як їду звідси, то ніби аж молодшаю і тілом, і душею.

Як їду звідси, то ніби аж молодшаю і тілом, і душею

Одночасно оздоровлюватись у санаторії можуть 450 людей. У вартість путівки входять діагностика і лікування, триразове харчування і проживання у комфортабельному номері класу "люкс" зі всіма зручностями. Усі помешкання обладнані санвузлами, є холодильник, телефон, міні-сейф і телевізор.

До закладу приїжджають із захворюваннями органів сечостатевої системи, печінки, жовчного міхура, органів травлення, при порушеннях обміну речовин. В основі  лікування  — мінеральні води "Нафтуся", "Марія", "Софія", "Броніслава".

— У нас одна з найбільших лікувальних та діагностичних баз серед місцевих оздоровчих комплексів. У лікувальному корпусі 90 кабінетів. Лікування проводять високопрофесійні медичні працівники, серед яких четверо кандидатів медичних наук. Більшість спеціалістів мають вищу кваліфікаційну категорію, — розповідає завідувач лікувально-діагностичного відділення санаторію "Карпати" Володимир Цимбрила, 32 роки. — Немає такого, що люди приїжджають до нас тільки з однією хворобою. Як правило, є основне захворювання плюс супутні недуги. Комплексна реабілітація триває 16–24 дні. У 96 відсотків людей, які в нас лікувалися, значно покращується самопочуття, вони стають здоровішими та міцнішими. А це, погодьтеся, значний показник.

У санаторії проводять цілий ряд лікувальних процедур: мінеральні ванни, ванни з екстрактом лікувальних трав і хвої, ванни з морською сіллю, лазеротерапія, гідроколонотерапія, гідропатія, кишкові зрошення, гінекологічні зрошення, мікроклізми, інгаляції, магнітотерапія, лікувальний масаж.

— Ми пропонуємо і такі новинки, як сухі вуглекислі ванни. Окрім релаксаційного ефекту, вони діють заспокійливо, втамовують біль, мають протизапальну дію, — додає лікар. — Також є можливість пройти курс тайського масажу й озонотерапії. Активно використовуємо такий природний продукт нафти, як озокерит. Аплікації з ним мають протизапальний, спазмолітичний, судинорозширювальний впливи. Використовуємо озокерит при захворюваннях опорно-рухового апарата та при хронічних запаленнях сечостатевої системи. Велику увагу приділяємо також фізкультурі й лікувальному харчуванню.

У вільний час кожен відпочивальник має змогу знайти заняття до душі. Санаторій "Карпати" пропонує насичену культурну програму, прогулянки верхи, поїздки на риболовлю, велотури, екскурсії по визначних місцях Львівщини й Закарпаття, подорожі за кордон.

Отримати детальнішу інформацію можна за тел.

(03247) 62000, (03247) 62133

чи на сайті www. san-karpaty.com

Зараз ви читаєте новину «До санаторію "Карпати" їдуть оздоровитися та відпочити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути