понеділок, 16 липня 2018 07:55

Для профілактики запору їдять сухофрукти

Автор: www.o-polze.com
  Для поліпшення травлення потрібно вибирати хліб із висівками чи борошна грубого помелу
Для поліпшення травлення потрібно вибирати хліб із висівками чи борошна грубого помелу

— Люди роками терплять запор, позбуваючись його короткотривалими процедурами. Зроблять чистку проносними, а від цього тільки запалюється кишечник, — каже столичний ендоскопіст 39-річна Ярина ­Філюшко. — Треба міняти спосіб харчування.

Радить обстежити кишечник. Для цього зробити рентген або пройти колоноскопію — огляд товстого кишечника за допомогою гнучкого зонда з камерою на кінці. Його вводять у товсту кишку.

— Від запору в товстій кишці накопичуються шкідливі мікроорганізми та бактерії. Токсини розповсюджуються по організму, поступового його отруюючи. Для налагодженої робити кишечника потрібні кефір, ряжанка та йогурт. Їх краще зробити вдома із сухих бактерій і молока. Продаються в молочних відділах магазинів. Вийде натуральний продукт, що діє швидше за куплені з емульгаторами та підсолоджувачами.

При запорі шкідливо їсти рис, макарони, солодощі. Пити міцний чай, каву й газовану воду.

— Замість проносного краще купити в аптеці препарат із лактулозою. Продається у вигляді сиропу. Приймати по столовій ложці тричі на день через півгодини після їжі. Діє поступово. Прочищає організм три-чотири дні.

Для профілактики запору слід їсти по 0,5 кг свіжих овочів і фруктів на день. Найкорисніші — капуста, морква, зелень і яблука. Потрібно пити чисту воду. При вазі 50–60 кг у день не менш як 1,5–2 л води. Її кількість варто збільшувати залежно від ваги.

Для поліпшення травлення потрібно вибирати хліб із висівками чи борошна грубого помелу. Частіше ходити пішки та плавати.

— У людей похилого віку моторика кишечника слабша, тому без стимулювання не обійтися. Для цього корисно їсти продукти багаті клітковиною: горіхи, сухофрукти, квасолю, моркву, помідори, вівсяну та гречану каші. Від них покращиться рух їжі по травному тракту.

Зараз ви читаєте новину «Для профілактики запору їдять сухофрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути