понеділок, 17 вересня 2012 07:15

Діабет і тиск лікують схудненням

Дієтолог столичного Центру здоров'я Наталя Самійленко, 36 років, розробляє низькокалорійні дієти з урахуванням хронічних недуг.

— Мій пацієнт утратив 39 кілограмів. Він хворіє на діабет другого типу. Важив 127. В ідеальну для себе вагу ще не ввійшов, але таблеток для зниження цукру вже не потребує, — каже медик. — У людей із надлишковою вагою клітини крові не реагують на гормони інсуліну. Щойно починають худнути, в перший місяць рівень цукру падає.

Для лікування схудненням також відмовляються від солодкого і солоного.

— У гіпертоніків тиск знижується відповідно до зменшення ваги тіла. Що повніша людина, то сильніше навантаження на серцево-судинну систему має. Бо, щоб ганяти кров по великій масі, потрібна більша напруга.

Від надміру жиру в крові утворюються бляшки. Вони зменшують прохідність судин. Тому кров рухається повільніше. Хворі на атеросклероз не отримують достатньо поживних речовин. Їхній організм гірше відновлюється. Тому люди із зайвою вагою хворіють удесятеро частіше за худих.

Зараз ви читаєте новину «Діабет і тиск лікують схудненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути