Ексклюзиви
понеділок, 10 грудня 2012 00:30

День для зачаття визначають градусником

 

Киянка Валентина Джумих, 33 роки, завагітніла в останній день перед місячними. Дозволила чоловікові не користуватися презервативом.

— Ризикнула й попала. За два тижні тест показав дві смужки. Точно знала дату зачаття. Дитина не була запланована, але бажана. Зараз донька ходить у другий клас.

У 48-річної Наталії Прядко з кафедри акушерства Медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика пацієнтка завагітніла під час місячних.

— На четвертий день циклу виділень майже не було. Вирішили з чоловіком, що не завагітніють, бо в народі вірять, що під час, напередодні або в перші три дні після місячних жінка не зачне,— розповідає гінеколог.

Дозрівання яйцеклітини трапляється не лише посеред циклу, а й до початку чи закінчення місячних. Тому підрахунок не завжди допомагає визначити безпечні дні.

— Цей метод популярний серед релігійних родин, де не визнають контрацептивів. Жінки в ці дні уникають статевих актів.

Для визначення плідних днів жінки щоранку, не встаючи з ліжка, міряють температуру в задньому проході. За добу до овуляції вона знижується, потім — підвищується на 1 градус. Плідний період — з 10-го по 14-й день від початку менструації.

— Але місячні мають бути регулярні — починатися й закінчуватися день у день. Якщо "плавають" хоча б на два-три дні, яйцеклітина дозріває не за графіком.

Яйцеклітина живе до п'яти днів, так само і сперматозоїд. Він, потрапивши у лоно жінки, може очікувати там на яйцеклітину. Або ж жіноча клітина чекатиме на чоловічу. Так зачаття може відбутися за дві-три доби після статевого акту.

— Здоровий сперматозоїд рухливий настільки, що навіть потрапивши на зовнішні статеві органи жінки може проникнути в її лоно і запліднити яйцеклітину. Трапляються випадки, коли таким чином вагітніли цнотливі.

Зазвичай доки жінка годує немовля груддю, подружжя живе без остраху вагітності. В організмі жінки підвищується рівень гормону, що виробляє молоко. Він пригнічує функцію яєчників.

— Метод діє, доки жінка годує дитину не рідше ніж, що 4 години. Якщо прикладає немовля лише на ніч, не спрацює.

Перерваний статевий акт подібний до різкого гальмування розігнаної машин, застерігає 40-річний Михайло Поворознюк, андролог із кафедри акушерства медакадемії ім. Шупика.

— Наростання сексуального збудження веде до змін у статевих органах. Якщо це різко обірвати, то порушується механізм наповнення їх кров'ю. Згодом це може стати однією з причин розвитку простатиту. Окрім того, це найненадійніший метод уникнення вагітності. Кожен четвертий перерваний акт — це прокол, жінка вагітніє.

Такий метод доводить чоловіка до психоемоційних розладів.

— Пацієнтам, які переривали статевий акт, лікував і прискорену еякуляцію, і уповільнену. Коли очікуваний момент задоволення переходить у потенційну загрозу вагітності, чоловік починає нервувати, зайве себе контролює. Від цього сім'явиверження прискорюється. Практикуючи перерваний акт, чоловік згодом не зможе закінчити його природнім способом у лоні жінки.

Залишитися безплідними ризикують чоловіки, які користуються методом нагрівання яєчок перед статевим актом. Після гарячих ванн сперматозоїди стають мляві й майже не рухливі. Це зменшує шанс для вагітності.

— Сталевари — здорові дебелі дядьки, але мають проблеми із зачаттям. Працюють у розжарених цехах, стоять біля печі. Від постійного перегріву дозрівання сперми не тільки уповільнюється, а може взагалі заблокуватися.

Зараз ви читаєте новину «День для зачаття визначають градусником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути