Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 06:30

Чорнобильських ліквідаторів годували печеними яблуками

Автор: фото з сайта www.webspoon.ru
  Печені яблука містять пектини, які зв’язують і виводять із кишківника токсичні речовини та радіонукліди. Свіжі фрукти таких властивостей не мають
Печені яблука містять пектини, які зв’язують і виводять із кишківника токсичні речовини та радіонукліди. Свіжі фрукти таких властивостей не мають

Восени столичний дієтолог і фітотерапевт Борис Скачко щодня з'їдає два печені яблука. Раз на тиждень — гарбуз. Так само рекомендує робити пацієнтам, щоб вивести радіонукліди з організму.

— Нових радіоактивних викидів зараз нема, а те, що лягло після аварії на ЧАЕС, просіло глибоко в землю. Дістати із глибин радіацію в отруєній зоні можуть хіба дерева із глибоким корінням чи виноград. Його лоза теж далеко заглиблюється. Овочі й фрукти, які ростуть на поверхні ґрунту, не шкідливі. А от грибниці накопичують і тримають довгий час радіацію, — каже 49-річний Борис Скачко.

Якщо в організмі накопичиться зайва радіація, порушується ділення клітин. Вони ростуть неконтрольовано, утворюються злоякісні. Починається малокрів'я. Людина скаржиться на головний біль, хронічну втому. Через радіацію швидко старіють.

— Згодом людина хворіє на рак, — каже 37-річний Андрій Філоненко, онколог клініки "Медісвіт". — Якщо радіація не накопичується поступово, а людина отримує її дозу за короткий час, то починається променева хвороба. Шкіра стає наче попечена, волосся випадає, внутрішні органи перестають працювати. Людина вмирає протягом двох місяців.

Визначити безпечний для людини рівень радіації неможливо. Борис Скачко після аварії на ЧАЕС працював у госпіталі Міністерства внутрішніх справ. Лікував перших ліквідаторів аварії. До їхнього раціону щодня включали печені яблука, відвари з подорожника та вівса.

— Такого поняття, як замір кількості радіації в організмах хворих, не було. Те, що лікування ефективне, ми бачили за покращенням самопочуття, роботи печінки, серця, підвищенням імунітету.

Відвар вівса найкраще серед інших рослинних засобів очищує нирки, печінку та кров. Готують його звечора. 4-5 ст. л. зерна заливають літром окропу і томлять на малому вогні близько години. Настоюють до ранку. Проціджують та п'ють протягом дня. Лікування триває два-три тижні. На стільки ж роблять перерву. При повторному курсі відвар настоюють на сухофруктах.

— Це сильний сечогінний засіб. Надто ним захоплюватися не можна, бо виводить з організму калій. Безпечніше гарячий готовий відвар процідити, зерно викинути, а рідиною залити сухофрукти. Так само настоюють до ранку.

Печені яблука радить їсти хоча б по одному вранці та ввечері. Сирі фрукти й овочі не можуть зв'язати радіонукліди, тяжкі метали та інші отруйні речовини, які потрапляють в організм з водою, повітрям, їжею. Виводити їх можуть лише термічно оброблені продукти.

— Печені яблука їм завжди, бо організм через теперішню екологію постійно потребує очищення. Не тільки від радіонуклідів, а й від шлаків, металів. Але з них треба обов'язково вирізати серцевину. Оболонка насіння містить синильну кислоту. Це смертельна отрута.

Курячі шкаралупи очищують кістки

Угорський лікар Кромпхер за 10 років дослідив, що найкраще радіонукліди із кісткового мозку виводить шкарлупа курячих яєць.

— В лікарських препаратах застосовують хлористий кальцій, гіпс, крейду. Вони погано засвоюються. Організм легко засвоює порошок зі шкаралуп. Містить 27 необхідних мікроелементів, — каже Кромпхер.

Перед варінням яйця миють з милом. Потім шкаралупи розтирають у ступці на порох та їдять по 5 г на день. Це чайна ложка. Шкаралупи яєць качок чи гусей радіонукліди з організму не виводять.

 

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильських ліквідаторів годували печеними яблуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути