четвер, 25 листопада 2021 05:30

"Чоловіка витягли практично зі сліпоти. Вже не сподівався бачити"

Автор: ФОТО НАДАНЕ КЛІНІКОЮ ”ІРІС”
  Полтавський офтальмолог Тетяна ­Д’яконова радить ­щорічно перевіряти зір тим, кому за 40
Полтавський офтальмолог Тетяна ­Д’яконова радить ­щорічно перевіряти зір тим, кому за 40

— Успішно лікуємо різні хвороби очей. Зокрема, ускладнення при діабеті та гіпертонії, — говорить Тетяна Д'яконова, офтальмолог вищої категорії, головний лікар центру "Іріс". — До нас звертаються із постковідними ускладненнями. Це хвороби, що могли ще роками розвиватися, але зараз стрімко прогресують. Та переважно займаємося пацієнтами з катарактою й глаукомою.

Останньої повністю не можна позбутися, проте вона піддається лікуванню. Особливо якщо розпочати його на першій-другій стадії. На початку буває складно виявити глаукому. Але нам це вдається, завдяки досвіду та сучасному обладнанню.

Людям після 40 років обов'язково треба регулярно проходити огляд. Це недорого в нас, займає небагато часу. Хворобі легше запобігти, якщо помітити її вчасно.

Чи лікуєте тих, від кого відмовилися в інших клініках?

— Боремося за всіх пацієнтів. Маємо багато випадків успішного лікування людей, яким інші казали, що шансів немає. Були хворі, які років по 20 бачили лише силуети предметів. Ми відновили їм не 100-відсотковий зір, але оглядовий і предметний повернули.

Що нового у вашій клініці ­останнім часом?

— Максимально швидко беремо до роботи новинки, які з'являються в Україні. В подоланні глаукоми найсучасніший метод — непроникаючі лазерні операції. На апараті французької фірми "Квантел Медікал" пролікували велику кількість людей. Результати — відмінні. Це швидкий спосіб, що не дає ускладнень. Операція нетравматична, безболісна й недорога.

Також з'явилися штучні кришталики з поглибленим фокусом. Вони забезпечують якісний зір на будь-якій відстані. Це прорив в офтальмології. Дають контрастніше зображення, насиченіші кольори, різкість і в сутінках, і в сонячний день. Наші пацієнти задоволені — різниця відчутна. Операція з заміни кришталика триває менше 10 хвилин. А проб­лему вирішує раз і назавжди.­­ У грудні в нашому центрі обстеження на катаракту — безкоштовні.

Кому підійде такий кришталик?

— Насамперед — пацієнтам із катарактою. Ми отримали чудові результати при заміні кришталика у пацієнтів із короткозорістю та далекозорістю. Операція дозволяє по­збутися окулярів у будь-якому віці.

Як правильно підібрати кришталик?

— Кожному пацієнтові — індивідуально. Розраховуємо за формулами, що дають оптимальний зір. Якщо це вчитель із короткозорістю — йому треба і зошити перевіряти, і бачити учнів на задніх партах. ­Беремо такий кришталик, щоб зір був доб­рий і зблизька, і вдалину.

Гарно зарекомендували себе лінзи з поглибленим фокусом або мультифокальні.

Як швидко людина повертається до звичного життя після операції?

— Пацієнтів після процедури одразу направляємо додому. Наступного дня — огляд у клініці, перевіряємо показники. Протягом 30 днів пацієнт вдома виконує рекомендації. У вартість входить місяць спостереження й післяопераційного лікування.

Чи діють у клініці знижки?

— Є акція на заміну кришталика — 4900 гривень операція з усіма витратними матеріалами і місяцем спостереження після втручання. Безкоштовне лікування для учасників АТО/ООС. А також для батьків воїнів, які загинули на Донбасі.

Як працюєте в умовах карантину?

— Дотримуємося всіх стандартів, встановлених для медзакладів. Ще до пандемії в клініці так облаштували вентиляцію, що надходить тільки стерильне повітря. Така система є навіть не у всіх операційних в Україні. Клініка розташована в окремій будівлі, де немає житлових приміщень. Пацієнтам видають захисний одяг. Кожен приходить на свій час за попереднім записом, тому в нас не утворюються черги.

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тисяч операцій

Крім лікування катаракти, в клініці "Іріс" пропонують такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей лінзами PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала працювати 2016 року. Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тисяч операцій.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня — вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні). З 01.12.2021 р. по 30.12.2021 р. обстеження на катаракту безкоштовне.

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.:

0(532) 69 71 70, 0(66) 19 73 031

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловіка витягли практично зі сліпоти. Вже не сподівався бачити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути