Ексклюзиви
понеділок, 26 червня 2017 07:55

Цистит провокують мокрі купальники

Автор: www.ivona.bigmir.net
  Сушити білизну на тілі — шкідливо. Від цього переохолоджуються органи малого тазу, знижується імунітет, активізуються мікроорганізми
Сушити білизну на тілі — шкідливо. Від цього переохолоджуються органи малого тазу, знижується імунітет, активізуються мікроорганізми

— Цистит найбільше "любить" літо. Тоді є багато факторів, які його провокують — мокрі купальники, зневоднення організму і робота кондиціонерів, — каже столичний гінеколог Геннадій Стипорук, 29 років. — Жінки менше захищені, ніж чоловіки. У них сечовивідний канал коротший, а міхур — об'ємніший. Збудники інфекції швидко потрапляють в організм.

Цистит — інфекційне захворювання сечового міхура, яке спричиняють бактерії, віруси чи грибки. У жінок з'являється нудота, часте сечовипускання, біль у надлобковій частині, сеча мутніє або має домішки крові.

— Літом часто хворіють любителі плавання. Покупаються в прохолодній воді і сидять у мокрих плавках. Треба або одразу засмагати на сонці, або переодягнутися в сухе. Від водних процедур хвороба загострюється. Переохолоджуються органи малого тазу, знижується імунітет, активізуються мікроорганізми.

Також у небезпеці люди, які цілий день сидять у приміщенні з увімкненим кондиціонером.

— Від сидячої роботи розвиваються застійні процеси в ногах та органах малого тазу. Тривале охолодження ніг потоком повітря провокує появу циститу. Захиститися можна невеликими перервами. Походити хоча б 10 хвилин раз на годину. Так розганяється кров.

У спекотну погоду організм втрачає багато вологи і сеча збирається в сечовому міхурі. Від цього розвивається запальний процес.

— У мене влітку збільшується кількість пацієнтів ще й через випадкові сексуальні зв'язки. Жінки на відпочинку не ретельно вибирають партнера і часто заражаються. Або вдягають коротенькі сукні, а під ними — труси-стрінги. Через них починається запалення.

Лікар призначає аналіз сечі на мікрофлору і посів. Це дозволить визначити збудника і точно підібрати ліки. Приписують протизапальні та сечогінні засоби на основі лікарських трав.

— Треба цистит лікувати одразу, не боятися антибіотиків. У цьому випадку без них важко обійтися. Запущена форма може спричинити запалення нирок.

Пити треба не менше 2 л рідини в день. У раціоні має бути журавлиний морс. Він очищує сечові шляхи і діє антибактеріально.

Зараз ви читаєте новину «Цистит провокують мокрі купальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути