Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 00:00

Через вегето-судинну дистонію зупиняється кров

Автор: фото з архіву Клініки Уляни Лущик
  За допомогою капіляроскопа діагностують стан судин. Якщо вони на моніторі рівні, судинна система в нормі
За допомогою капіляроскопа діагностують стан судин. Якщо вони на моніторі рівні, судинна система в нормі

— Буває, що хворих на вегето-судинну дистонію приводять попід руки. Найчастіше жінок. Вони терплячіші й затягують із лікуванням. Вегето-судинна дистонія є у всіх людей, але на ранніх стадіях симптоми незначні й люди не звертаються. Хвороба починає прогресувати після 35 років, — розповідає столичний невролог Ігор Бабій, 50 років.

Вегето-судинна дистонія — це спазм судин. Вони стискаються, й кров не може рухатися з потрібною швидкістю. Мозок не отримує достатньо кисню, може боліти голова. У чоловіків порушується статева функція. Людина стає дратівлива, швидко втомлюється. На переміну погоди відчуває слабкість, запаморочення й може непритомніти. Якщо не лікуватися, буде постійно боліти голова, кидатиме в жар і піт, руки тремтітимуть.

Юлія Макарчук, 42 роки, із райцентру Фастів на Київщині вперше знепритомніла чотири роки тому після роботи на дачі. Згодом таке ставалося раз на три місяці. Відчувала слабкість і розбитість у тілі на кожну переміну погоди. Недугу лікувала таблетками, але напади непритомності не минали. Ігор Бабій обстежив жінку на капіляроскопі. Виявилося, що кров у неї рухалася повільно, а інколи зупинялася. Від цього в жінки мерзли ноги та руки, пальці затерпали.

— Інколи бачимо, що кров іде в зворотному напрямку. Спазмовані судини стримують відтік крові від серця, вона стоїть або вертається. Це буває і під час фізичних навантажень, якщо серце слабке й не може швидше перекачувати кров. Хворий відчуває, що в грудях коле, щось стискається.

Ігор Бабій лікує недугу методикою доктора медичних наук Уляни Лущик. Робить внутрішньовенні уколи із суміші до 10 препаратів. Усі ліки офіційно визнанні. Курс триває 30 днів.

— Розріджуємо кров, очищуємо й розширюємо артерії, щоб зняти спазм. Забираємо зайву рідину з клітин. Хворі худнуть на 2-3 кілограми. З оздоровленням судин минають задавнені хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Через вегето-судинну дистонію зупиняється кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути