пʼятниця, 08 липня 2011 05:00

Через статеві інфекції стають безплідними

— Хламідіоз — одна з найпоширеніших статевих інфекцій. Найчастіше її виявляють у жінок, бо в них хвороба швидко проявляється. Виділення з піхви стають слизисто-гнійними, мають неприємний запах, — говорить столичний лікар-уролог Сергій Люлько, 30 років.

Інфікованих чоловіків, навпаки, хламідії можуть не турбувати. Тому вони часто не знають, що хворі й розносять інфекцію.

— У чоловіків хламідії містяться в уретрі, тому інфекція під час випорожнення вимивається. Статеві інфекції нерідко є причиною скандалів у сім'ї, підозр у зраді. Жінка тягне чоловіка до уролога, а його нічого не турбує. Він упирається й каже, що в нього все гаразд. Що це жінка його зрадила й захворіла. Інколи навіть так буває, що чоловік здав аналіз й отримує довідку, наче здоровий. Хоча насправді інфікований. Просто здав його неправильно. Тому я обом розповідаю, як це слід робити.

Оскільки сеча вимиває хламідії із сечогінного каналу, чоловік перед здачею аналізу не повинен мочитися протягом 3 год.

Хламідіоз провокує безпліддя. Якщо хламідію виявлено пізно, вона поширюється по всьому організму. Тоді у людини може розвинутися синдром Рейтера – біль у суглобах, кон'юнктивіт й інші захворювання очей.

Зараження хламідіозом зазвичай відбувається статевим шляхом через вагінальний, оральний або анальний статеві контакти. Дитина може інфікуватися при народженні, коли проходить через родові шляхи матері. Також недуга передається побутовим шляхом — інфекція зберігається на бавовняних тканинах протягом двох діб.

Хламідіоз проявляється через два тижні після інфікування. Інколи протягом місяця. Лікування антибіотиками триває 21 день. Від недуги подружжю треба лікуватися одночасно, інакше не буде результату. Через місяць після закінчення курсу необхідно повторно обстежитися на хламідіоз.

Зараз ви читаєте новину «Через статеві інфекції стають безплідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути