понеділок, 05 листопада 2012 05:15

Через ожиріння стають безплідними

Автор: фото з сайта www.superb-nsp.com
  Біологічно активні добавки вживають, щоб компенсувати брак вітамінів та мікроелементів, що може виникнути під час дієти
Біологічно активні добавки вживають, щоб компенсувати брак вітамінів та мікроелементів, що може виникнути під час дієти

Львів'янка 26-річна Дарина Дацюк важить 80 кг при зрості 162 см. Багато курить і щовечора випиває бляшанку пива.

— Раніше мала 63. Для мене це нормально, бо маю крупні кістки, жиру не було. А зараз весь одяг малий. У тілі важкість, постійно хочу лежати. Чоловік у мене на побігеньках — подай, принеси, включи. Можу тиждень не готувати і не прибирати.

— Серце і печінка товстих — у жировому мішку. Жир відкладається в усіх органах та на стінках судин, — застерігає повних пацієнтів столичний дієтолог-ендокринолог Олена Михайленко. — В організмі накопичується сечова кислота. Через це розвивається подагра, запалюються суглоби. Жінки і чоловіки стають безплідними. Чоловік із великим животом, незалежно від віку, — або імпотент, або скоро ним буде. Це істота середнього роду. Через ожиріння падає рівень чоловічого гормону, натомість виробляються жіночі.

Повна жінка може мати ранній клімакс. У неї вимивається кальцій із кісток. Починають запалюватися суглоби, бо зайва вага тисне на них. Людина стає дратівливою чи сонливою. На шкірі утворюються пітниці, гнійники.

— Повніють здебільшого ті, хто любить поїсти. Гормональні причини у 5 відсотків пацієнтів. Інші з'їдають більше калорій, ніж витрачає організм. Люди менше займаються спортом і більше їдять фаст-фуду. Проспав, насварив начальник — шукають розрядки й "заїдають" стрес.

Що менше жирів у їжі, то швидше людина худне. Але цілком відмовлятися від них не можна.

— Варто їсти продукти з низьким вмістом жиру. Не пийте алкоголю. Обмежте солодощі, здобу. Повніють на пиріжках, тістечках, млинцях. М'ясо їжте лише варене, шашлики і стейки — виключно на свята. Забудьте про салати з майонезом. Варто вживати більше овочів і фруктів, зелені, цільного зерна і горіхів.

Майже всі ковбаси містять барвники, консерванти, ароматизатори. Вони порушують роботу печінки. Через це теж повніють.

— У випічку та фаст-фуди для здешевлення і збільшення терміну придатності додають трансжири. Це пальмова олія, бараняче сало. Організм не може їх перетравити.

Людина почувається ситою, коли заповнені дві третини шлунка. У повних він надто розтягнений.

— Щоб менше хотілося їсти на сніданок  зваріть одне-два круті яйця, в обід уживайте багато салату, обов'язково зі свіжою капустою. Вона містить мало калорій і багато клітковини, а також вітаміни й мікроелементи. Заповнює шлунок і дає відчуття ситості.

Щоразу перед їдою випивайте півсклянки води без газу.

— Обов'язкові перші страви. Найкорисніші вони в першій половині дня. Останній прийом їжі — не менш як за 3 години до сну, бо вночі виробляється більше холестерину.

9

кілокалорій отримує організм від 1 г жиру. Від такої ж кількості вуглеводів чи білка — 4 ккал.

 

Схуд на 54 кілограми

— Ми рік працювали із 40-річним відомим бізнесменом, — каже Олена Михайленко. — У 25 років був худеньким хлопчиком. До нас прийшов із вагою 170 кілограмів за зросту метр 85. Часто їздить у різні країни, там накривають щедрі столи. Відмовити неможливо. З'їдав більше, ніж треба організму. Під час Євро-2012 був волонтером, то йому не могли підібрати форму. У китайців, які шили, таких розмірів нема.

Чоловік зайнявся спортом, змінив меню, звички і коло друзів. Поступово схуд на 54 кг.

— Почав краще почуватися, активний, позитивний. Люди із зайвою вагою зазвичай депресивні, швидко втомлюються. До мене приходять навіть за направленням психіатра.

 

Зараз ви читаєте новину «Через ожиріння стають безплідними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути