середа, 30 березня 2011 06:15

Через авітаміноз болить серце

"На уроці фізкультури моя 14-річна донька пожалілася, що коле серце. У поліклініці зробили УЗІ. Виявилося, що це аномальна хорда. Кардіолог сказала, що таке не лікується. Тому нічого не приписала, не пояснила. Переживаю, щоб ця хорда не дала ускладнень".

Ольга Романенко, 35 років, Вінниця

— Хорда виконує функцію відкривання-закривання клапана в серці. Аномально розташована хорда кріпиться не до стулок клапана, а до стінок шлуночка серця, — каже Віктор Щербак, 48 років, завідувач кардіологічного відділення Вінницької лікарні №1. — Її ще називають додатковою, тому що ніякої ролі вона не грає. Буває, в серці є кілька таких додаткових хорд. Це просто аномалія. Хорда є у багатьох. Передається вона зазвичай спадково. Біль у серці дівчини, скоріше за все, можна пояснити весняним авітамінозом. А також особливостями розвитку організму в підлітковому віці. У 14 років фізичний розвиток випереджає гормональний. Із аномальною хордою хлопців навіть беруть в армію.

Зараз ви читаєте новину «Через авітаміноз болить серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути