Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2019 05:56

Великі груди викривляють хребет

Автор: WWW.PLASTIKA-GRUDEY_PORADU.PP.UA
  Зменшення грудей — складна хірургічна операція. Триває три–чотири години. Після неї жінка зможе народжувати й годувати дитину
Зменшення грудей — складна хірургічна операція. Триває три–чотири години. Після неї жінка зможе народжувати й годувати дитину

— Зазвичай до нас звертаються жінки, щоб збільшити груди, — говорить 56-річний Ігор Яцишин, доцент кафедри хірургічних хвороб. — Але в певних випадках є медичні показники для зменшення. Це велике навантаження на хребет, провокує сутулість і викривлення хребта. Також показником для зменшення є опущення молочної залози.

Операція зі зменшення грудей називається редукційна мамопластика. На такі операції зважуються жінки з розміром візуально більшим за четвертий.

— Гіпертрофія молочних залоз може передаватися спадково. Була в нас 20-річна дівчина. Розмір мала шостий. Ми зменшили груди, надали їм гарної форми. Перед цим її матері також зробили аналогічну операцію.

Перед хірургічною маніпуляцією лікар робить розмітку маркером на тілі жінки.

— Міряємо під лінієчку, коли визначаємо параметри. Розрахунки абсолютно різні при широкій і вузькій грудній клітці. Чітко плануємо, скільки має бути від підгрудної складки до соска. Дивимося, щоб зберегти симетрію. На основі розрахунків робимо розріз у формі якоря — розсікаємо круг соска, далі вниз і під груди.

Нижню частину молочної залози і жирові тканини видаляють.

— Надлишок шкіри висікаємо. Формуємо груди, сосок переміщаємо у відповідне місце. Накладаємо внутрішні шви, які розсмоктуються. А на шкіру ті, що треба знімати за два тижні. Операція триває 3–4 години. Це серйозна хірургічне втручання. Це не прийшов до косметолога, укол зробив і отримав результат. Тут потрібно робити реконструкцію.

Протягом місяця жінки носять компресійну білизну. Лікар робить контрольний огляд і консультує.

— Свіжий рубець не любить води. Що пізніше контактуватиме з водою, то менш помітний буде. За тиждень можна приймати душ. У середньому за чотири-шість місяців шрами стають непомітні.

Після зменшення грудей жінка зможе народжувати й годувати дитину.

— Навіть якщо під час хірургічних маніпуляцій молочні ходи пошкодили, репродуктивна функція жінки їх відновить. Зменшувати груди не рекомендуємо жінкам, які мають психічні захворювання, гострі гнійники чи опрілості під грудьми. Спершу слід вилікуватися, а тоді приступати до операції, — каже Ігор Яцишин.

Зараз ви читаєте новину «Великі груди викривляють хребет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути