понеділок, 30 квітня 2012 07:15

Бджоли та п'явки запобігають інфаркту

— Із 19 років почав курити, — розповідає львів'янин 35-річний Євген Колодій. — Доходило до пачки цигарок на день. Три роки страждаю на постійну задишку. Починаються приступи, дуже стискає серце. Тривають 2-3 хвилини. Прийшов до лікаря, а він мене висварив, що я ніколи в житті не вимірював тиску. Каже, в мене стенокардія.

— Якщо не лікуватися, приступи посиляться, — попереджає лікар нетрадиційної медицини Наталія Похмурська-Гудим. — Хворий почне бліднути, лице вкриватиметься холодним потом. Спазм буде супроводжуватися страхом смерті. Для лікування стенокардії використовують нітрогліцерин. Але з часом до нього виникає звикання і потрібні більші дози. Щоб не ковтати таблетки жменями, найефективніше вдатися до лікування бджолами.

Після апітерапії напади рідшають, людина може витримати більше фізичне навантаження. Проте слід відмовитися від алкоголю, бо він нейтралізує дію бджолиної отрути.

Стенокардія є першим кроком до інфаркту. Від болісних стискань страждають і гинуть клітини серця, бо до них не доходить кров. Після інфаркту на серці залишається рубець, і м'язова тканина цього органа вже не скорочується.

— Щоби до інфаркту не дійшло, можна використовувати також п'явок. Вони розріджують кров і запобігають утворенню тромбів. Курс треба проходити двічі на рік, щоб у крові підтримувалася достатня кількість потрібної речовини — гірудину, — говорить лікар.

Також радить не вживати жирів тваринного походження, майонезу. Їжу слід недосолювати. М'ясо — обмежити. Корисніші молочні продукти, каші. Також курага, чорнослив, інжир, морепродукти, риб'ячий жир.

Зараз ви читаєте новину «Бджоли та п'явки запобігають інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути