понеділок, 27 червня 2016 07:05

Аспірин запивають молоком

— Маю високий тиск і холестерин. Лікар порадив аспірин. Він розріджує кров, запобігає утворенню згустків. Також знижує ризик виникнення інфаркту та інсульту на 20 відсотків, — каже черкащанка 69-річна Галина Мельник. — Нещодавно прочитала, що аспірин — природні ліки. Його добували з кори верби. Він і рівень цукру в крові знижує, і ризик захворіти на рак зменшує.

— Ацетилсаліцилова кислота негативно впливає на шлунок — пропікає його стінки, провокує запалення і кровотечу, — говорить фармаколог Наталія Зінченко, 49 років. — Йдеться не про разове, а про щоденне вживання препарату. Аспірин рекомендують прий­мати після їжі, подрібнюючи його на порошок. Запивати молоком або великою кількістю мінеральної води — не менш як 300 мілілітрів. Додавати аспірін в їжу не можна. Так роблять, коли консервують. Ліки поєднуються зі спеціями, оцтом і утворюють небезпечні сполуки.

Дітям до 14 років не можна давати аспірин. Він може спричинити синдром Рея, що вражає печінку й головний мозок.

Зараз ви читаєте новину «Аспірин запивають молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути