— Маю високий тиск і холестерин. Лікар порадив аспірин. Він розріджує кров, запобігає утворенню згустків. Також знижує ризик виникнення інфаркту та інсульту на 20 відсотків, — каже черкащанка 69-річна Галина Мельник. — Нещодавно прочитала, що аспірин — природні ліки. Його добували з кори верби. Він і рівень цукру в крові знижує, і ризик захворіти на рак зменшує.
— Ацетилсаліцилова кислота негативно впливає на шлунок — пропікає його стінки, провокує запалення і кровотечу, — говорить фармаколог Наталія Зінченко, 49 років. — Йдеться не про разове, а про щоденне вживання препарату. Аспірин рекомендують приймати після їжі, подрібнюючи його на порошок. Запивати молоком або великою кількістю мінеральної води — не менш як 300 мілілітрів. Додавати аспірін в їжу не можна. Так роблять, коли консервують. Ліки поєднуються зі спеціями, оцтом і утворюють небезпечні сполуки.
Дітям до 14 років не можна давати аспірин. Він може спричинити синдром Рея, що вражає печінку й головний мозок.
Коментарі