понеділок, 15 липня 2019 07:55

Алергію на злакові лікують жувальними таблетками

Автор: www.allergy.org.ua
  Пшениця, жито, ячмінь цвітуть в Україні в середині літа. Триває цей процес два-три тижні. Пилок цих рослин є сильним алергеном
Пшениця, жито, ячмінь цвітуть в Україні в середині літа. Триває цей процес два-три тижні. Пилок цих рослин є сильним алергеном

— Наш син 8-річний Артем щоліта мав бронхіт. Думали застудився, а виявилося отримав алергію. Пилок викликав хрипи та свист у легенях, — розповідає киянка Юлія Шарпило, 36 років.

Хлопчик здав аналіз на імуноглобулін Е і алергоскрінінг. Виявилося, що ознаки бронхіту викликав пилок жита і пшениці. Цього року хлопчик не поїхав до баби на канікули, а продовжив лікування в Києві.

— Тут теж є провокуючі фактори, бо навколо міста цвітуть поля. Але їх менше, ніж у селі. Поїде туди, коли злакові відцвітуть. Лікар призначив дитині робити два тижні інгаляції та ректальні свічки. Потім шість місяців приймати жувальні таблетки проти алергії, — додає Юлія.

Злакові — пшениця, жито, ячмінь цвітуть в Україні в середині літа. Триває цей процес два-три тижні.

— Кількість хворих на такий різновид алергії щороку зростає. Збільшується кількість алергенів, і люди мають усе нижчий імунітет, — розповідає Євген Симонець, 42 роки, столичний пульмонолог. — Це підступні рослини, бо їх пилок розсіюється на десятки кілометрів. Він легкий. Пилок із поля поблизу Вишгорода може викликати алергію в людей, які гуляють Хрещатиком.

Алергія — це реакція організму на чужорідний білок. Може передаватися спадково чи виникати самостійно.

— Проявляється вона висипанням на шкірі чи закладеним носом. Часто на алерген реагує тільки слизова дихальних шляхів. Виникає задишка й кашель. Очі червоніють і сльозяться.

Дізнатися про алергію можна після здачі аналізу — алергоскрінінгу. Також потрібно здати маркер перехресної реакції. Бо в людини може бути алергія не тільки на пилок певної рослини, а й на хлібобулочні вироби. За результатами, алерголог чи пульмонолог призначить протиалергійні препарати.

Разом зі злаковими рослинами цвітуть колоскові трави. Реакція на них така сама. Наприкінці літа виникає алергія на полин і амброзію.

Зараз ви читаєте новину «Алергію на злакові лікують жувальними таблетками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути