пʼятниця, 25 березня 2011 10:44

Алергія минає після вагітності

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Співачка Ірина Білик і стиліст Сергій Звєрєв мають алергію на пил. Через це на зйомках програми ”Зірка плюс зірка” попросили окремий вагончик, де все було стерильно чисто
Співачка Ірина Білик і стиліст Сергій Звєрєв мають алергію на пил. Через це на зйомках програми ”Зірка плюс зірка” попросили окремий вагончик, де все було стерильно чисто

Кожен третій житель планети страждає на алергію. Лікарі пояснюють її надмірною реакцією імунітету на безпечні речовини. Наприклад, людина починає кашляти від пилу чи пилку. Здоровий на це не реагує.

Фітотерапевт із Сум Степан Іллящук, 68 років, лікує алергії травами. Заперечує користь аптечних препаратів.

— Симптоми алергії дуже схожі на застудні. Так само тече з носа, сльозяться очі, з'являється  кашель, — говорить Степан Васильович. — Людина починає пити ліки від застуди, організм отримує нову порцію непотрібних речовин. Алергія посилюється. А треба було би зняти стрес, від якого все почалося. Це можуть бути нерви, антибіотики чи отруєння фруктом із хімікатами, запахом фарби.

Степан Іллящук лікував жінку, в якої під час вагітності з'явилась алергія на всю побутову хімію. Вона не могла прати порошком. Від мила з ароматизатором чи туші для вій починало свербіти все тіло. Підібрав їй трав'яні збори.

— Реакція на алергени може накладатися. Наприклад, алергія виникає на парфуми. Якщо в цей час їсти шоколад, то наступного разу свербіж спричинить цей продукт. Після вагітності алергія може минути сама собою. Зазвичай схильність передається дитині. Треба уникати тих речовин, які викликали алергію у батьків та близьких родичів. Якщо весь час знімати симптоми таблетками, алергія не пройде, а перейде у важчу форму. Наприклад, у бронхіальну астму.

Недугу провокує погана екологія, зміни клімату. Через ослаблений імунітет люди реагують алергією на холод та спеку. Нераціональне харчування засмічує організм. Він перестає розрізняти корисні та шкідливі речовини.

— Узимку ми перебуваємо в приміщеннях, де збирається багато пилу. У ньому містяться важкі алергени: шерсть тварин, волокна ниток, лусочки комах, мікроскопічні кліщі. Пил не завжди вдається добре прибрати. Пилососи усувають  його лише поверхово. Він накопичується у матрацах, килимах, іграшках та шторах. Найшкідливіше діють цвіль і пилок рослин. Багато людей мають харчову нетерпимість.

Алергію на ранніх стадіях легко зупинити і вилікувати. Для цього достатньо правильно очистити організм і налагодити роботу всіх його систем.

— Є дуже простий давній спосіб. Треба півтора місяця пити підсолену воду. Щодня слід профільтрувати 2 літри води з-під крана чи з криниці. До неї додати пів чайної ложки морської чи кухонної солі, збовтати, доки не випаде осад. Уранці зі сну треба випити півсклянки цієї води. Так само — кожні 2,5 години. На четвертий день — по склянці води за півгодини до їжі. Така очистка корисна також при надмірній вазі.

Солону воду не можна пити хворим із нирковою чи серцевою недостатністю, набряками, задишкою, уремією. Їм краще вживати дистильовану воду. Швидко почистити кишечник від продуктів, які викликають алергію, допоможуть сливи чи склянка розсолу із квашеної капусти.

До фітотерапевта підходить пацієнтка 47-річна Світлана Куць. Розповідає, як її родичка лікується від алергії.

— Збирає влітку дрібну ряску на ставку. Сушить на горищі. Столову ложку листочків заливає в термосі склянкою окропу. Настоює годину. Проціджує через сито і п'є тричі на день. За два тижні жінка перестала чухатися. Висипи на руках і ногах майже всі зійшли. Лікар поставив їй діагноз нейродерміт і виписав таблетки. Вона пила їх два місяці, а тоді вирішила лікуватися ряскою.

Зараз ви читаєте новину «Алергія минає після вагітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути