вівторок, 01 листопада 2016 05:05

20 годин тривала операція з розділення сіамських близнюків

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.edition.cnn.com
 

20 годин тривала операція з розділення сіамських близнюків Аніаса і Джейдона Макдональдів. Народилися 13 місяців тому. Мали один череп на двох. Розділили їх в медичному центрі Монтефіоре в Бронксі, США.

Мати хлопчиків 31-річна Ніколь дізналася про ваду дітей на УЗД під час вагітності. Лікарі й рідні радили зробити аборт. Батьки вирішили дати синам життя. До операції команда хірургів на чолі з 70-річним доктором Джеймсом Гудрічем готувалася понад рік. Планували її за допомогою тривимірної моделі голови немовлят.

Під час втручання медики побачили, що тканини мозку об'єднані більше, ніж вважалося. Однак розділення завершили успішно. Джейдон повернувся в палату в той же день. Його брат пробув в операційній майже добу.

— Лікарі не дають гарантії, що сини розвиватимуться нормально, — каже Ніколь Макдональд. — Аніасу прогнозують важчу форму інвалідності. Але ми все одно будемо любити наших дітей. Це щастя — бачити, що вони тепер розділені.

Операція коштувала 2,5 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «20 годин тривала операція з розділення сіамських близнюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути