Ексклюзиви
неділя, 18 квітня 2021 09:01

Весілля обійшлося дорожче за королівське

Весілля обійшлося дорожче за королівське
Шлюб акторки й герцога був міцним. Фото: pixabay

Американська акторка Грейс Келлі та князь Монако Раньє ІІІ одружилися 18 квітня 1956 року. Слідом за цивільною церемонією заключення шлюбу наступного дня відбулося й вінчання в церкві.

На весіллі були сотні гостей, їх вітали з усіх куточків світу. Наречена одягнула сукню з мереживом та перлами.

Пара познайомилась у 1955 році в Каннах. Тоді зірка фільмів "Могамбо" і "Сільська дівчина", за яку отримала "Оскара", очолювала американську делегацію на Каннському фестивалі.Після цієї зустрічі між молодими людьми зав'язалася бурхлива романтична переписка. Через пів року князь попросив благословення у батьків коханої. Перед Різдвом у центрі Нью-Йорка освідчився, подарувавши каблучку з 10-каратним діамантом від Cartier.Перед весіллям актриса змушена була пройти тест на фертильність, згідно з вимогою протоколу. Також здати неформальний тест на невинність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Елізабет Тейлор відбила чоловіка у Марлен Дітріх

Їхнє весілля називали торжеством століття. Оцінюють, що витрати на нього були більші, ніж на весілля королеви Єлизавети з герцогом Філіпом. Святкування тривали близько тижня і закінчувалися офіційними церемоніями.

Більшу частину витрат покрила кіностудія MGM, яка співпрацювала з актрисою. В обмін на розрив контракту з новою княгинею компанія отримала ексклюзивне право транслювати церемонію по телебаченню і в кіно.

Сукню з весілля Грейс Келлі багато хто і до сьогодні називає еталоном весільного вбрання. Над нею працювали близько 30 кравчинь протягом 6 тижнів. Сукня перлами і вінтажним брюссельським мереживом. Зараз її оцінюють приблизно в $300 тис.

Шлюб акторки й герцога був міцним. Вона здавалася зразковою принцесою: завжди елегантна, присутня на всіх протокольних заходах, займалася благодійністю і вела себе як ідеальна дружина. У пари народились 3 дітей.

13 вересня 1982 року княгиня потрапила в автокатастрофу. У неї стався легкий серцевий напад, автомобіль зірвався з крутого повороту, перевернувся і впав у провалля. В машині також була її дочка Стефанія, якій вдалось вижити. Княгиня Грейс була в безнадійному стані. 14 вересня сім'я вирішила відключити її від апарату життєзабезпечення.

В очах жителів Монако і світу Грейс стала взірцем елегантності, доброти і материнства. Вона відкривала дитячі садки та будинки престарілих. При цьому залишалася простою. Будь-хто міг зустріти її під час прогулянки на велосипеді, підійти і привітатися. Справи Монако пішли вгору. В міні-державу, де правила вродлива і щаслива пара, з'їжджався вищий світ. Таким чином, Реньє отримав наповнення казни, вродливу дружину та спадкоємця, а Ґрейс вийшла заміж за коханого. Т

Зараз ви читаєте новину «Весілля обійшлося дорожче за королівське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути