Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2020 22:46

Вчені пояснили, чи дійсно схожі між собою партнери щасливіші у стосунках

Вчені пояснили, чи дійсно схожі між собою партнери щасливіші у стосунках
Схожість партнерів має значення, але не в зовнішності, а у деяких рисах особистості. Фото: pixabay

Схожіть хлопця і дівчини між собою впливає на задоволеність стосунками.

На думку психологів, спільне у вдачі, цінностях та поглядах чоловіка та жінки є запорукою більш гармонійних стосунків, пише видання ВВС.

Науковці з Нідерландів дійшли висновку, що схожість партнерів має значення, але не в зовнішності, а у деяких рисах особистості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які теми не слід порушувати на першому побаченні

Команда Манон ван Шеппенген з Амстердамського університету проаналізувала психологічні риси, самопочуття і рівень задоволеності стосунками у тисяч американських подружніх пар, які провели разом багато років.

За результатами дослідження, стосунки виграють від переважно позитивних рис обох партнерів. Доброзичливість є рисою, в якій схожість партнерів позитивно впливає на стосунки. Саме вміння обох партнерів довіряти і співчувати одне одному означає, що вони відчувають підтримку партнера, а це надзвичайно важливо для щасливих стосунків.

Корисним виявився й однаковий рівень відкритості партнерів. Але в більшості випадків ідеальний збіг рис характеру не є корисним для стосунків. Наприклад, наявність однакового рівня енергії не покращує загальний психологічний комфорт пари.

Важливою є схожість партнерів й у деяких інших речах. Наприклад, недавнє дослідження науковців з Варшавського університету показало, що жінки відчували себе щасливішими в стосунках, коли в них з партнером був один хронотип (жайворонок або сова). Вони також виявили, що обидва партнери були більш задоволеними сексуальним життям, коли їм подобалося займатися сексом в один і той же час дня.

Часто пари сваряться більше, ніж це можливо, тому стосунки можуть завершитись розлученням. Але майбутнє в таких відносин є і воно залежить від бажання виправити цю ситуацію. Експерти радять спершу з'ясувати причину конфлікту і спробувати заспокоїтися.



Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чи дійсно схожі між собою партнери щасливіші у стосунках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути