Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2016 23:15

Сто років історії обручки: як змінювалась весільна мода

Мода на весільні обручки постійно змінюється, і це не примха дизайнерів. Срібні і золоті обручки можна інкрустувати дорогоцінними каменями. Їх можна зробити вузькими або широкими, пише Ліза.

Ось як за останні сто років змінювалися весільні тренди:

1900 — роки, коли саме поняття "обручка" стало вживатися повсюдно. Новинка швидко стала обов'язковим атрибутом, без неї зробити пропозицію дамі серця — неприпустимо.

1910 — поки поняття завойовує світ, дизайнери вже думають над варіантами прикраси. Перші — прості каблучки із золота — поступаються моделям з камінням.

1920 — в моді чітка геометрія. Таку обручку носить Скарлетт Йоханссон.

 

1930 — замість золота в моді платина. А камінь повинен бути округлим. Моделі Tiffany & Co — писк моди. Зараз таке кільце є у актриси Елісон Вільямс.

1940 — натхнення черпають з природи, в прикрасах переважають квіткові мотиви. У 1947 році стартує легендарна рекламна кампанія, яка зробила слова "діамант" і "обручка" невіддільними один від одного.

1950 — в моді — багате гравірування і біле золото.

1960 — в моду увійшли кольорові дорогоцінні камені. Рубіни, сапфіри і смарагди тимчасово замінили діаманти. З цих років родом сапфіровий комплект принцеси Діани, який зараз носить Кейт Міддлтон.

У 1970 році у моді знову біле золото. Діаманти повертаються, але дизайнери надають їм прямокутних форм — як смарагдам. Такі обручки носять Анджеліна Джолі, Амаль Клуні і Бейонсе.

1980- — пік популярності жовтого і червоного золота. Ну а камені для обручок були каплевидными.

1990 — повернення білих металів в моду, головний тренд — діамант "Маркіз". Приклад такої обручки — прикраса Кетрін Зети-Джонс.

2000 — символічна мода пропонує молодятам обручки з трьома каменями — їх майбутнє, сьогодення і минуле. З такою обручкою робили пропозицію Ніколь Кідман.

2010 — в моді обручки з одним каменем, і його форма нагадує подушечку-думку.

Читайте також: 5 стильних ідей весільних суконь зі світових подіумів

Нагадаємо, у Великобританії створили унікальну весільну сукню-торт. Над незвичайним вбранням працювали три людини протягом 300 годин. Висота білосніжного торта – 2 метри, вага – 75 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «Сто років історії обручки: як змінювалась весільна мода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути