неділя, 14 липня 2013 14:07

Щоб шлюб тривав довго, треба навчитися вибачати зраду і подружитися зі свекрухою

Щоб шлюб тривав довго, треба навчитися вибачати зраду і подружитися зі свекрухою
Фото: svit24.net

Зміцнити стосунки з чоловіком може допомогти свекруха. У цьому переконана столична сваха Катерина Шевченко.

12 липня у Києві вона провела семінар, як побудувати міцну сім'ї і зберегти гарні стосунки з чоловіком до старості. Послухати її поради прийшло півсотні киянок.

"Підхід до чоловіка треба шукати через його маму, - говорить Катерина Степанівна. – Старайтеся не вступати з нею у суперечки і частіше у всьому погоджуватися. Пощастило тим, хто живе окремо від свекрухи. Догодити їй не просто. На моїй практиці часто траплялися жінки, яких свекрухи вчили виварювати постіль, прати чоловікові труси і варити борщ. Витримати такі повчання може тільки залізна невістка".

Радить частіше давати свекрусі відчути себе потрібною.

"Якщо ви хочете, щоб ваші стосунки зі свекрухою стали більш близькими, не забувайте іноді телефонувати їй. Розповідайте про події, що відбуваються у вашому житті, нехай вона відчує себе частиною вашої родини. Але ділитися дуже інтимною інформацією не варто. У кожної сім'ї повинні бути секрети, які відомі тільки членам подружжя".

Сваха рекомендує подружитися з друзями чоловіка, проводити час з його компанією і не ігнорувати прохання і бажання партнера запросити друзів у гості.

"Зберегти сім'ю може тільки дуже терпляча, любляча і мудра жінка, - каже Шевченко. – Навчіться розуміти чоловіка, зрозумійте його слабкості, зумійте пробачити навіть найстрашні гріхи. А у стосунках – це, звісно, зрада. Якщо все таки вирішили піти на цей крок і зуміли пробачити зраду, ніколи не дорікайте партнеру про його колишні пригоди. Забути таке важко, але можливо".

За спостереженням свахи, найчастіше подружжя втрачає інтерес один до одного вже на 4-5 роках спільного життя.

"До цього варто додавати і роки, які ви прожили разом у цивільному шлюбі, - пояснює Катерина Степанівна. – Навчіться бути цікавою для партнера, дайте можливість йому і собі насолоджуватися вашим сімейним щастям навіть через роки. Якщо відчуваєте, що ви на межі розлучення, не ігноруйте сімейних психологів. Візит до них допоміг зберегти сім'ю багатьом партнерам".

Зараз ви читаєте новину «Щоб шлюб тривав довго, треба навчитися вибачати зраду і подружитися зі свекрухою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути